porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

MERCEDES - zásahové rukavice (DOPRODEJ)

MERCEDES - zásahové rukavice (DOPRODEJ)

Prodej zboží již SKONČIL.


Čtyřvrstvá celotextilní rukavice s membránou.
Základní a nosnou vrstvou pro hřbet rukavice je textilní materiál Nomex®. Dlaň je vyrobena z Kevlaru® se silikonovým povrstvením, kerý zajišťuje odolnost vůči teplu, oděru a řezu a díky své pružnosti poskytuje vysokou citlivost a komfort při práci.
Systém kevlarových výztuh s vnitřní protiúderovou výplní vytváří vysokou ochranu kloubů. Tyto prvky výrazně zvyšují ochrannou funkci  rukavice proti mechanickým rizikům.
Rukavice je vybavena vysoce prodyšnou membránou Porelle®, která je voděodolná a zároveň tvoří bariéru proti bakteriím, krvi a chemickým látkám.Další vrstvu tvoří kombinace technického Kevlaru® a Nomexu®, která zvyšuje odolnost proti teplu, oděru a řezu.
Bezprostřední ochranu ruky tvoří poslední vrstva-podšívka, vyrobená ze stoprocentního Kevlaru®. I při maximální mechanické ochraně si rukavice zachovává vysokou citlivost. Citlivost a ochrana již nejdou proti sobě, ale doplňují se navzájem.
Mercedes se vyrábí v provedení s dlouhou Nomexovou manžetou, umožňující nasazení na kabát a pevné utažení.
Rukavice jsou testovány a certifikovány dle normy EN 659:2003 - Ochranné rukavice pro hasiče.

Pokud ale chcete vědět do které velikostní skupiny vaše ruka patří, řiďte se těmito pokyny: Textilním metrem nebo provázkem si změřte obvod ruky (praváci pravou a leváci levou ruku) přes vyklenuté klouby. V místě kloubů prstních a záprstních kostí je lidská ruka nejširší. Ruka musí být sevřena tak, aby se konec ukazováku mírně dotkl špičky palce. Touto délkou v cm zjistíte svou velikost ruky a s pomocí následujíci tabulky určíte potřebnou velikost rukavice.

Velikostní sortiment zásahových rukavic - 3D střih:

obvod ruky (cm)

14,2-16,7

16,7-19,2

19,2-21,7

21,7-24,2

24,2-26,7

26,7-29,2

29,2-31,7

velikost rukavice

6

7

8

9

10

11

12

Přinášíme vám malou recenzi dvojice zásahových rukavic od našeho výrobce, firmy Holík International. Jedná se o modely Mercedes a Diamond, které měla naše redakce na půlroční testování.

Server Požáry.cz dostal k otestování v první polovině letošního roku dva páry zásahových rukavic od našeho předního výrobce těchto osobních ochranných pomůcek, zlínské firmy Holík International. Jedná se o rukavice z kategorie těch dražších, neb je na jejich výrobu použit Nomex a Kevlar, což cenu pochopitelně tlačí nahoru oproti stále používané kůži. Díky těmto použitým materiálů se tak hasičům dostává mimořádně dobré ochranné pomůcky, která je výborná pro stránce bezpečnosti, tak i komfortu nošení.

Rukavice Holík Mercedes i Holík Diamond jsou čtyřvrstvé celotextilní s prodyšnou voděodolnou membránou. Hřbetní část je z nomexových vláken, dlaň je kevlarová se silikonovým potahem. Rukavice Mercedes jsou oproti typu Diamond odlišné zejména ve své konstrukci - mají dlouhou nomexovou manžetu, rukavice Diamond mají naopak krátký kevlarový úplet. To je hlavní odlišný rys obou modelů. Další spočívá v rozdílném pojetí hřbetních výztuh, na obou typech jsou z Kevlaru, avšak Mercedes má tyto výztuhy navíc s vnitřní protiúderovou výplní, což zvyšuje ochranu ruky.

Již zmíněná dlouhá manžeta rukavic Mercedes také poskytuje uživateli vyšší komfort nošení, resp. navlékání, když má mokré či zpocené ruce. Kevlarový úplet na modelu Diamond znesnadňuje opětovné navlečení rukavic na mokré či zpocené ruce. Je to pochopitelně i dáno tím, že rukavice jsou vícevrstvé, ale za dlouhou manžetu je přeci jen jejich navlékání snazší. Toto je však problém u většiny vícevrstvých rukavic s vnitřní podšívkou, takže firma Holík v tomto nikterak nevybočuje.

Velice dobře se jeví také vnitřní voděodolná membrána Porelle, za dobu cca šesti měsíců se naše testovaná dvojice rukavic ocitla mnohokrát u hašení požáru, kde byla ve styku s vodou i několik hodin v kuse, stejně tak i různých zatopených objektů, odkud bylo vodu naopak potřeba odčerpat, tudíž i zde byl styk s ní více než dostatečný. Nikdy se nestalo, že by však membrána vodu pustila dovnitř.

O vlastnostech Nomexu a Kevlaru nemá ani cenu hovořit, použití rukavic u požárů a technických zásahů tyto odolné materiály dostatečně prověřilo. Odolnost proti plamenům je u nomexového vlákna dostatečně známá, Kevlar obstál proti prořezu. Obojí na výbornou.

Závěr o testovaných rukavicích zní jednoduše a shodla se na něm bez výhrad naše testovací dvojice při vzájemných konzultacích a tvorbě této recenze - rukavice jsou kvalitní a tomu odpovídá i jejich cena. De facto jediným větším nedostatkem je u jinak výborných rukavic Holík, model Diamond, problematičtější opětovné navlečení na vlhkou pokožku ruky, rukavice Mercedes jsou bez závažnějších chyb. Na obou jsou ještě drobnosti, které se dozvíte v následujícím popisu testovaní.

Mercedes - popis od výrobce

  • Čtyřvrstvá celotextilní rukavice s membránou
  • Základní a nosnou vrstvou pro hřbet rukavice je textilní materiál Nomex®. Dlaň je vyrobena z Kevlaru® se silikonovým povrstvením, kerý zajišťuje odolnost vůči teplu, oděru a řezu a díky své pružnosti poskytuje vysokou citlivost a komfort při práci.
  • Systém kevlarových výztuh s vnitřní protiúderovou výplní vytváří vysokou ochranu kloubů. Tyto prvky výrazně zvyšují ochrannou funkci rukavice proti mechanickým rizikům.
  • Rukavice je vybavena vysoce prodyšnou membránou Porelle®, která je voděodolná a zároveň tvoří bariéru proti bakteriím, krvi a chemickým látkám.Další vrstvu tvoří kombinace technického Kevlaru® a Nomexu®, která zvyšuje odolnost proti teplu, oděru a řezu.
  • Bezprostřední ochranu ruky tvoří poslední vrstva-podšívka, vyrobená ze stoprocentního Kevlaru®.I při maximální mechanické ochraně si rukavice zachovává vysokou citlivost. Citlivost a ochrana již nejdou proti sobě, ale doplňují se navzájem.
  • Mercedes se vyrábí v provedení s dlouhou Nomexovou manžetou, umožňující nasazení na kabát a pevné utažení.
  • Rukavice jsou testovány a certifikovány dle normy EN 659:2003-Ochranné rukavice pro hasiče
  • Velikostní sortiment: 6-7-8-9-10-11-12
Test rukavic Mercedes (Petr Svoboda)
  • rukavice testovány zhruba od první poloviny roku při běžném používání u všech druhů zásahů
  • na první pohled velice příjemný a kvalitní materiál, po navlečení se pohledový vjem potvrdil, rukavice dobře odolávají vodě i různým agresivním kapalinám ( olej apod.)
  • dobrý je silikonový potah dlaně, jenž zvyšuje komfort použití v rámci úchopů věcí
  • velikou výhodou je široká a dlouhá manžeta, díky které je poměrně snadné jejich nadaní i když jsou ruce mokré
  • našitý reflexní pruh, který je v dnešní době nepostradatelný na všech částech oděvu
  • díky poměrně dobré a velké karabině se snadno připnou na poutko u zásahového kabátu
  • po vyprání rukavice nemění tvar ani kvalitu
  • dobrá citlivost v rukavicích - například při ovládání RDST
Negativa

- suchý zip na utažení rukavic - chytá se na něj špína, podle mého názoru po delší době se snižuje jeho schopnost utahování rukavice na ruce

- vyšší cena - díky kvalitním materiálů a dobrému zpracování je cena rukavic o něco vyšší u zásahových rukavic model Mercedes se pohybuje blízko 2500 Kč

Diamond - popis od výrobce

  • Čtyrvrstvá celotextilní rukavice s membránou
  • Základní a nosnou vrstvou pro hřbet rukavice je textilní materiál Nomex®.Dlaň je vyrobena z Kevlaru® se silikonovým povrstvením, kerý zajišťuje odolnost vůči teplu, oděru a řezu a díky své pružnosti poskytuje vysokou citlivost a komfort při práci. Na hřbetu rukavice jsou navíc použity kevlarové výztuhy, poskytující lepší ochranu v nejexponovanějších místech.
  • Rukavice je vybavena vysoce prodyšnou membránou Porelle®, která je voděodolná a zároveň tvoří bariéru proti bakteriím, krvi a chemickým látkám.
  • Další vrstvu tvoří kombinace technického Kevlaru® a Nomexu®, která zvyšuje odolnost proti teplu, oděru a řezu.
  • Bezprostřední ochranu ruky tvoří poslední vrstva-podšívka, vyrobená ze stoprocentního Kevlaru®
  • Skladba těchto materiálů umožňuje použití rukavic v náročných podmínkách při zachování vynikající citlivosti.Úpletová manžeta rukavice je vyrobena z Kevlaru®.
  • Rukavice jsou testovány a certifikovány dle normy EN 659:2003-Ochranné rukavice pro hasiče.
  • Velikostní sortiment: 6-7-8-9-10-11-12
Test rukavic Diamond (Václav Porkát)
  • rukavice testovány zhruba od první poloviny roku při běžném používání u všech druhů zásahů
  • na první pohled velice příjemný a kvalitní materiál, po navlečení se pohledový vjem potvrdil, rukavice díky membráně dobře odolávají vodě i jak je deklarováno, tak i různým chemikáliím a krvi
  • dobrý je pružný silikonový potah kevlarové dlaně, jenž zvyšuje komfort použití v rámci úchopů věcí, Kevlar samotný pak zabrání spolehlivě proříznutí dlaně
  • našitý reflexní pruh, který je v dnešní době nepostradatelný na všech částech oděvu
  • díky poměrně dobré a velké karabině se snadno připnou na poutko u zásahového kabátu, já je však nosím v levé kapse kabátu
  • i po několika vypráních rukavice nemění tvar ani kvalitu
  • dobrá citlivost v rukavicích - například při upínání ,,kandaháru" masky IDP na přilbu
Negativa
  • úpletová kevlarová manžeta se při navlékání rukavice poměrně nesnadno uchopí tak, aby mohla být rychle natažena přes úpletovou manžetu zásahového kabátu, díky vnitřnímu provedení a také provedení manžetového úpletu za rukavici nelze zatáhnout tak, aby dovnitř snadno pronikla i vlhká pokožka ruky, což je dáno vícevrstvým provedením rukavic (toto je však obecný problém, takže se nejedná o negativu, co má jen firma Holík, i když ta v současné době u svých nových modelů zásahových rukavic Karla a Angel deklaruje provedení, kterému mokré či zpocené ruce nevadí a tak se navlékají snadno i přes tuto skutečnost. Oba modely budeme mít také k dispozici a tak vás s tímto řešením seznámíme, zda-li tomu opravu tak je a rukavice se dobře navléknou i za mokra)
  • vyšší cena - to je daň za kvalitu, model Diamond se pohybuje okolo 1800 Kč

Hodnocení obou modelů rukavic je poměrně shodné až na výjimku v navlékání. Není se čemu divit, jsou vyrobeny ze stejného materiálu a mají jen mírné odlišnosti vyjma střihu. Jinak ke každému páru rukavic dodává firma Holík International také ochranný regenerační krém na ruce. Ten také lze hodnotit kladně. Dá se říct, svým složením a účinkem se mírně podobá známému výrobku Indulona, avšak krém Holík International je vyvinutý firmou ALPA speciálně pro hasiče. Vyjma klasických vlastností jako je např. regenerace pokožky tento krém podporuje hojení drobných poranění kůže a má také dle dodavatele urychlit hojení popálenin.

Z hlediska testů a samotného praktického nošení u zásahů se jedná o velice dobré rukavice a to jak model Mercedes, tak i Diamond. Za naší mnohaletou praxi byla možnost použít již poměrně dost druhů a modelů těchto osobních ochranných pomůcek, rukavice od firmy Holík International však hodnotíme jako jedny z nejlepších. Je jasné, že dnes je téměř vše jen a pouze o penězích a každý se snaží ušetřit kde se dá, ale zde je cena rukavic oprávněná.

Další snímky

zdroj: pozary.cz

membrána:ANO
použití:zásahová
svrchní materiál:celotextilní





Související zboží

478 Kč s DPH
395 Kč bez DPH
254 Kč s DPH
210 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz