porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Peli™ svítilna 2410 LED - Stealthlite™ bateriová s atexem

Peli™ svítilna 2410 LED - Stealthlite™ bateriová s atexem
Kód zboží:150 030 031
 
Dodací doba:15 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:2 315 Kč
Cena s 21% DPH:2 801 Kč
 


odeslat dotaz na produkt
PELI

Svítilna Peli Stealthlite™ 2410 je nástupce svítilny Peli™ 2400, která používá technologii Recoil LED - spočívá v nasměrování veškerého světla 1 Watt Luxeon LED dovnitř na reflektor, kde je 100% zachyceného světla odraženo vpřed. Peli™ 2410 je výkonná svítilna s nerozbitným korozivzdorným tělem. Díky výkonu, nízké hmotnosti a možnosti uchycení na jakoukoli přilbu je doporučována pro hasiče.

Použití pro hasiče, chemické provozy, zásahy...
Bezkonkurenční spolehlivé připojení na přilbu MSA Gallet za pomoci držáku.

Atestace - CE Ex II 3 GD T135ºC EEx nL IIC T4
CE - zařízení splňuje technické požadavky ve všech právních předpisech vztahující se na tento produkt
Ex - použití do výbušného prostoru
II – zákaz použití v důlních zařízeních
3 - klasifikace ATEX kategorie 3/zóna 0
GD – testováno na plyny a páry, prach
EEx - vyhovuje evropským standardům pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu
nL - zařízení s omezenou energií
IIC - skupina plynů – zařízení testované pro acetylen a vodík
T4 - klasifikace zařízení podle maximální povrchové teploty T4 - 135°C

ZAJIŠTĚN ZÁRUČNÍ I POZÁRUČNÍ SERVIS!

Všechny registrované a / nebo neregistrované ochranné známky patří společnosti Peli Products, S.L.U., její mateřské společnosti, dceřinným společnostem a / nebo přidruženým společnostem.

Redakce serveru Požáry.cz dostala na otestování dvojici svítilen pro hasiče, určených primárně pro nošení, resp. upevnění na zásahových přilbách.

Svítilny PELI StealthLite Recoil LED, co to vlastně je? Svítilna, původem americké firmy PELICAN a její značky PELI, používající nejmodernější technologii Recoil LED. Ta spočívá v nasměrování celého jednowattového světelného výkonu LED Luxeon dozadu do reflektoru, který působí jako zrcadlo. Zachytí celých 100% světla a odrazí ho dopředu, čímž vzniká ostrý plný paprsek čistého bílého světla, který proniká vodou, kouřem, mlhou nebo deštěm s minimálním rozptylem. Oproti používané klasické LED technologii je to nesrovnatelný rozdíl ve vzniklém světle, resp. svítivosti a celistvosti světelného kuželu, výkon Recoil LED je mnohonásobně vyšší, než u běžných LED svítilen. Udávaná životnost LED modulu je od výrobce 10 000 hodin, což je také nezanedbatelný údaj.

Nám zapůjčené svítilny PELI mají označení StealthLite Recoil LED, typ 2410 a 2460. Jsou vyrobeny z chemicky odolného polykarbonátu Xenoy, jejich udávaná vodotěsnost je 150 m. Použitím dané technologie Recoil LED se spojuje jas běžných svítilen s dlouhou životností, znamenající úspory nákladů jejich uživatelů zejména ohledně baterií. Svítilna typu 2410 je na 4 ks tužkových AA baterií, typ 2460 má dobíjecí zdroj v podobě 4 ks AA NiMH baterií spojených v jeden celek napevno ve svítilně.

Jako první se věnujme svítilně typ 2410 ve žlutém barevném provedení. O její chod se stará čtveřice tužkových AA alkalických baterií. Když jsem přivezl tuto svítilnu na jednotku, první zkouška byla pochopitelně výdrž baterií. Ty jsou součástí balení. Plnohodnotné světlo vyzařovalo více jak 40 hodin, tedy o osm hodin více, než udává výrobce (32 hod.). Nicméně StealthLite Recoil LED, typ 2410 s bateriemi 1,5V alkaline AA 2014 Energizer svítila tak, že bylo možné se bezpečně pohybovat ve tmě celých 14 dní v kuse bez jediného vypnutí! Poté vyzařovala světlo ještě několik dalších dní. K úplnému vybití baterií došlo po neuvěřitelných třiceti dnech! Již jsem začal podezřívat výrobce baterií, že je v nich zřejmě obohacený uran, žerty kolegů o jejich předchozím použití v jaderné elektrárně Temelín ani nepočítám. Ze svítilny vyzařující ostrý plný paprsek skutečně čistého bílého světla dosvítí na vzdálenost cca 25-35 m. Dosvit je mnohem delší, ale to již není možné ještě plnit smysl tohoto zařízení.

U nás byla svítilna za pomoci držáku, tzv. hokejky namontována na standardní hasičskou přilbu Gallet F1. Držák, který ke svítilně dodá její prodejce, je umístěn v přední spodní části přilby na pravé straně za pomoci vnitřního šroubu, který je součástí konstrukce helmy. Povolíme tedy jeden šroub, hokejku nasadíme na přilbu, šroub utáhneme zpět a montáž je hotová. Do hokejky se svítilna nasadí za pomoci úchytu se spodní vodící vložkou, úchyt rovněž dodává prodejce. Po nasunutí do kolejniček lze se svítilnou manipulovat dle potřeby nahoru a dolů v rozpětí až 45°, přičemž uchycení je pevné, samovolný pohyb na přilbě nehrozí. Možná až po častém a letitém používání úchytu a relativní obroušenosti vodících kolejniček, to ale nehrozí, neb svítilna se z přilby, tedy z úchytu odnímá pouhým a snadným pootočením, není tedy potřeba manipulovat se samotným držákem. Zapnutí a vypnutí svítilny je prováděno páčkou na její vnější straně, jde to pohodlně i v silných zásahových rukavicích, stejně tak jde i odejmutí svítilny z úchytu. Zpočátku jsem měl strach, že svítilna PELI StealthLite Recoil LED bude co se komfortu nošení na tom mnohem hůř, než mnou dosud používaný její známý a slavný americký konkurent či jeho levnější ekvivalenty stejného stylu, tedy MINI 2xAA. PELI StealthLite Recoil LED je oproti němu jednou tak těžká a také i tak velká. Manipulace a komfort nošení je však stejný, člověk si na svítilnu brzy zvykne a po čase vám ani nepřijde, že máte na přilbě něco navíc. Svítilny ve stylu americké MINI mají své přednosti, PELI StealthLite Recoil LED také.

Druhým testovaným typem je svítilna PELI StealthLite Recoil LED, model Rechargeable 2460 v černém barevném provedení. Ta je konstrukčně shodná s typem 2410, avšak má v sobě pevný zdroj v podobě dobíjecího akumulátoru, tvořeného 4 ks AA NiMH baterií spojených v jeden celek napevno. Ke svítilně je dodávána nabíječka, jenž je pochopitelně součástí balení. Výrobcem udávaných 28 hodin plného svícení však nedosáhla, ostrý plný paprsek (o něco slabší než u modelu 2410) čistého bílého světla vyzařoval něco přes 14 hodin, avšak i poté se dala bezpečně použít ještě další zhruba 8 a 1/2 hodiny. V tom bych však neviděl problém, neboť u zásahu jsou tyto druhy svítilen de facto jen pomocným zařízením a plného svícení se nedosahuje v horizontu delším, než několik desítek minut. Ostatně po vypnutí se každá baterie tzv. sama oživí. Dobíjení akumulátoru je zajištěno stolní nabíječkou, která je na 220V, lze jí umístit i uchycením na zeď. Dobíjecí cyklus trvá 120-180 minut, což lze sledovat pomocí kontrolní LED diody. Dále oproti modelu 2410 je typ 2460 také nepatrně těžší, ale vyšší hodnota je dá se říct jen papírová, neboť rozdílnou hmotnost 15 gramů prostě nepoznáte. Tato druhá testovaná svítilna byla upevněna na zásahovou přilbu nového typu Gallet F1SF, která má po obou stranách ve spodní části již integrované kolejnice na upevnění držáku svítilny. Tu tedy jen nasadíme do úchytu, na jehož spodní straně je vložka a nasuneme na přilbu stejným způsobem, jako do již zmíněné ,,hokejky" na helmě Gallet F1. Odejmutí svítilny, zapnutí a vypnuté je stejné jako u modelu 2410, vše se dá opět pohodlně a bezpečně provádět i v zásahových rukavicích. Pokud by tyto svítilny někdo nechtěl nosit na přilbě, mají na sobě odnímatelné poutko na ruku, PELI StealthLite Recoil LED je tedy možné používat i jako osobní svítilnu.

Údržba svítilen je také jednoduchá, díky jejich vodotěsnosti je možné oplachovat a mýt je pod vodou, případná výměna částí svítilny je taktéž snadná. Svítilny jdou dobře rozebrat a smontovat zpět do původní podoby.

Dojmy a pocity ze svítilen PELI StealthLite Recoil LED 2410 a PELI StealthLite Recoil LED Rechargeable 2460 jsou kladné. Domnívám se, že jsou to výborné svítilny pro potřeby hasičů a záchranářů, ač se někomu může zdát, že jsou rozměrné a těžké, můj názor je ten, že je to neocenitelný pomocník při zásahu. Pořizovací cena svítilen je úměrná jejich kvalitě. Svítilny PELI StealthLite Recoil LED 2410 a PELI StealthLite Recoil LED Rechargeable 2460 jsou určeny pro použití v ,,exovém" prostředí Zóna 2, tedy jako ostatní běžně používané svítilny u hasičských sborů. StealthLite Recoil LED se vyrábějí i v provedení do Zóny 1, ale ty jsou podstatně dražší, než tyto testované modely. Ještě barevné provedení modelů 2410 a 2460, je dvojí a to černé a žluté.

StealthLite Recoil LED nabíjecí PELI černá 2460

Žárovkový modul Baterie Váha s bateriemi (g) Doba svícení (h.)

Recoil LED

4 x AA NiMH

221

7,5

 

Watty Lumeny Ampéry Volty Rozměry
(d x š x ) (mm)
1 126 - 6,0 178 x 47 x 47

 

Barva Vodotěsnost ATEX schválení Ostatní schválení
černá Vodotěsná II 3 GD T135°C EEx nL IIC T4  

StealthLite Recoil LED PELI žlutá 2410

Žárovkový modul Baterie Váha s bateriemi (g) Doba svícení (h.)
Recoil LED 4 x AA 206 7,5

 

Watty Lumeny Ampéry Volty Rozměry
(d x š xv) (mm)
1 126 - 6 176 x 47 x 47

 

Barva Vodotěsnost ATEX schválení Ostatní schválení
Žlutá Vodotěsná II 3 GD T135°C EEx nL IIC T4 CSA, FM, MSHA

Brzy vám přineseme další test svítilny, konkrétně velké lampy značky ANSMANN ENERGY, typ AS 10H+.

Další snímky

zdroj: pozary.cz

Žárovkový modul1 Watt Luxeon Lambertion LED
Baterie4x AA
Váha včetně baterií210 g
Doba svícení7,5 h
Výkon1 W
Svítivost126 lum
El. napětí6 V
Rozměry (d x š x v)176 x 47 x 47 mm
Barvažlutá
Vodotěsnost150 m
Dosvit161 m





Související zboží

339 Kč s DPH
280 Kč bez DPH
332 Kč s DPH
274 Kč bez DPH
120 Kč s DPH
99 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz