porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Plovoucí sací koš Amphibio MAXI

Plovoucí sací koš Amphibio MAXI
Kód zboží:160 010 205
 
Dodací doba:20 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:14 000 Kč
Cena s 21% DPH:16 940 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
výstup:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt

Plovoucí sací koš Amphibio Maxi je určený k odběru vody přímo z vodní hladiny na které plave. Jeho použití je téměř všestranné od hašení požárů přes odvodňování či vysoušení mokřin nebo odčerpávání hladiny při ekologických havárií. Pomocí tohoto plovoucího sacího koše lze tak využít k čerpání vody z mokřin, mělčin či mělkých břehů a použít tyto dosud nevyužité zdroje pro zdolávání lesních a jiných požárů nebo pro dopravu vody a doplňování cisteren. Pomocí plovoucího koše lze tak požární stříkačkou nasávat vodu téměř z jakéhokoliv vodního zdroje. Jeho hlavní výhodou je, že čerpadlo nenasává nečistoty ze dna vodního zdroje a ani z povrchu hladiny, přičemž je schopno odsát vodu do výšky 1,5 - 2 cm. 

VLASTNOSTI:

  • otočná sací komora pro kompenzaci hmotnosti připojených savic
  • vybaven zpětnou a výpustnou klapkou
  • nízká hmotnost
  • moderní a kompaktní design
  • vyroben z vysoce odolného plastu polyethylenu jako monolit

Koš se skládá ze sací a plovoucí komory, přičemž sací komora je otočná a kompenzuje váhu připojených savic, tak že plovoucí koš plave stále rovně. Plášť sacího koše je vyroben z červeného polyethylenu. Ergonomický tvar plovoucího sacího koše má moderní vzhled a je opatřen na obou stranách madly pro snadnou manipulaci. Plovoucí sací koš je vybaven speciální zpětnou klapkou z pryže. Koš je vybaven mřížkou, která brání vniknutí nečistot do systému a následnému poškození čerpadla nebo příslušenství. Průřez jednotlivých otvorů byl navrhnut tak, aby jimi prošlé nečistoty prošly mezerou mezi oběžným kolem a skříní čerpadla. Zároveň pro zmenšení průtokového odporu sacího koše a s ohledem na možnost ucpání části otvorů např. listím a jinými nečistotami je plocha otvorů 2,5 x větší, než je průtokový průřez sacího potrubí (110 mm). Je vybaven pryžovou zpětnou klapkou zabraňující úniku vody ze sacího řádu. Tzn. dojde-li k přerušení čerpání, umožňuje pokračovat v činnosti čerpadlům, která nejsou samonasávací (nebo přímo zavodňované např. u  kalových čerpadel).

novovaný plovoucí sací koš AMPHIBIO

V roce 2007 byl vyvinut tzv. oboustranný plovoucí sací koš ZHT, jehož využití se osvědčilo jak v česku, tak v zahraničí. Vzhledem k dosavadním úspěchům jsme letos během výstavy INTERSCHUTZ 2010 představili inovovanou verzi plovoucího sacího koše AMPHIBIO.

Nový název se odvíjí od námi vyráběných plovoucích čerpadel AMPHIBIO, které lze v mnoha případech nahradit právě tímto plovoucím sacím košem.

Nové vlastnosti plovoucího koše:

  • ODOLNÝ PROTI NÁRAZU – plovoucí koš je vyroben novou technologií tzv. rotačním tvářením plastů z probarveného polyethylenu. Sací koš je díky tomuto zpracování vysoce odolný proti nárazům. Jeho povrch je opatřen speciální úpravou proti poškrábání
  • OTOČNÁ SACÍ KOMORA – oboustranný koš se nahradil jednostranným. Sací komora je vložena do plováku je otočná, čímž se kompenzuje váhu připojených savic tak, aby plovoucí sací koš plaval stále vodorovně. Tímto se značně zvýšila účinnost koše, oboustranný koš lze nahradit pouhou redukcí na menší rozměr savic.
  • ZPĚTNÁ KLAPKA – plovoucí koš je vybaven zpětnou klapkou ze speciální pryže, která zabraňuje rychlému úniku vody ze sacího řádu. Díky tomu lze použít tento koš i k čerpadlům, která nejsou samonasávací, např. ke kalovým čerpadlům.
  • NOVÝ DESIGN A MENŠÍ HMOTNOST – díky nové technologii se zredukovala hmotnost na 10 kg. Ergonomický tvar dodává plovoucímu sacímu koši moderního vzhledu a umožňuje snadnou manipulaci.

Použití: Plovoucí sací koš AMPHIBIO je určený k odběru vody přímo z vodní hladiny, na které plave. Lze jej tak využít k čerpání vody z mokřin, mělčin či mělkých břehů potoků a použít tyto dosud nevyužité vodní zdroje pro zdolávání lesních a jiných požárů, eventuálně pro dopravu vody nebo doplňování cisteren. Jeho použití je téměř všestranné, od hašení požárů přes odvodňování či vysoušení mokřin nebo odčerpávání hladiny při ekologických havárií.

Velkou výhodou je i jeho využití při čerpání vody z běžného vodního zdroje. Nenasává nečistoty ze dna vodního zdroje a ani z povrchu hladiny, čímž se snižuje riziko zanesení nebo poškození čerpacího zařízení. Během povodní lze použít plovoucí koš místo plovoucích čerpadel k odčerpávání zaplavených prostor až do minimální výšky vodní hladiny 1,5 –2 cm.

VIDEO:

Technický popis:

  • Plovoucí sací koš se skládá ze dvou částí: ze sací a plovoucí komory z polyethylenu, přičemž sací komora je otočná pro kompenzaci váhy připojených savic.
  • Pro snadnou manipulaci je opatřen po obou stranách madly.
  • Připojovací rozměr: savicové šroubení o průměru 110 mm.
  • Dno sací komory je opatřeno nerezovou mřížkou, která brání vniknutí nečistot do čerpacího zařízení. Průřez jednotlivých otvorů byl navrhnut tak, aby jimi prošlé nečistoty prošly mezi oběžným kolem a skříní čerpadla.
  • Koš je vybaven pryžovou zpětnou klapkou, která zabraňuje rychlému úniku vody ze sacího řádu.
  • Rozměry: 790×550×200 mm
  • Hmotnost: 10 kg

Plovoucí sací koš AMPHIBIO je chráněn průmyslovým vzorem EU.

Věříme, že tento prostředek zvýší akceschopnost při mimořádných událostech, ochrání drahou čerpací techniku před možným poškozením a stane se praktickým příslušenstvím požárních , kalových čerpadel či hasičských vozidel HZS a JSDH.

 

 

Komerční prezentace

zdroj: www.pozary.cz



hmotnost:10 kg
materiál:nárazuvzdorný polyethylén
rozměry:79 x 55 x 20 cm
sací hloubka:1,5 - 2cm
sítko:polyethylen
Plovoucí sací koš AmphibioPlovoucí sací koš Amphibio
Plovoucí sací koš Amphibio - příklad z praxePlovoucí sací koš Amphibio - příklad z praxe







Související zboží

13 310 Kč s DPH
11 000 Kč bez DPH
výstup:
440 Kč s DPH
364 Kč bez DPH
710 Kč s DPH
587 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz