porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Přiměšovač RAMBOMIX 02

Primešovac  RAMBOMIX 02
Kód zboží:120 040 610
 
Dodací doba:10 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:3 876 Kč
Cena s 21% DPH:4 690 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 

odeslat dotaz na produkt
Pavliš a Hartmann

Přiměšovací tubus RamboMix 02 na tuhá smáčedla Pyrocom, napojený pomocí tlakových spojek mezi hadice vodního proudu, je určen k vedení zásahu s rozpuštěným smáčedlem vyplaveným z pevné náplně Pyrocom TE ECO nebo TS TURBO vložené do přiměšovacího tubusu. Tubus je vhodný k aplikaci smáčedla TS CLEAN s detergenčním účinkem pro mytí vozovek či techniky po zásahu.
Voda protékající tubusem omývá povrch kartuše a odplavuje z ní tuhé smáčedlo. Vzniklá hasební směs vody a smáčedla má výrazně nižší povrchové napětí než čistá voda. Tím se dosahuje výrazného zvýšení schopnosti pronikání hasební směsi do hořícího pevného materiálu, čímž se sníží spotřeba hasební vody. Hasební prostředky řady Eco, Aqua jsou vhodné např. pro požáry lesních a travnatých porostů, polí, sypkých hmot (uhlí, uhelný prach, obilí, mouka...), slámy, látky či papíru, při jejichž hašení je efekt smáčivosti nezbytný. Dále pak pro požáry bytů či automobilů, kde je použití velkého množství vody z důvodu vysokých škod nežádoucí.

Popis:
Tubus z hliníkové slitiny s povrchovou úpravou černým eloxem a děrkovaného sítka pro vložení kartuše. Na vstupu i výstupu je tubus opatřen závitem k napojení tlakových spojek, což dává možnost použít přiměsovací tubus ve variantách B-B nebo C-C. Kartuše tuhého smáčedla je v přiměšovacím tubusu uložena v děrovaném válcovém sítku z nerezového plechu, které umožňuje snadnou výměnu kartuše a napomáhá k vyššímu napěnění hasební směsi. Sítko je uzpůsobeno tak, aby byl zajištěn dostatečný průtok vody tubusem a rovňěž bylo zabráněno samovolnému pohybu sítka v obou směrech. Na přiměšovacím tubusu je šipkou vyznačen směr průtoku vody.

Typ tubusu                                         

C - C           

B - B         

Hmotnost bez spojek a náplně:

1,22 kg

1,22 kg

Hmotnost se spojkami:

1,68 kg

1,92 kg

Délka bez spojek:

235 mm

235 mm

Max. délka se spojkami:

295 mm

310 mm

Max. průměr bez spojek:

85 mm

85 mm

Max. průměr se spojkami:

98 mm

117 mm

Obsluha:
Obsluha spočívá v napojení přiměšovacího tubusu (s vybalenou kartuší v plechovém sítku) pomocí tlakových spojek B75 nebo C52 do útočného proudu mezi dvě hadice. Dle potřeby lze tubus připojit i na výtlak čerpadla u zásahového vozidla příp. hydrant. Na tubusu je šipkou vyznačen směr průtoku vody. Je třeba dbát, aby proud vody vstupoval do přiměšovače na čelo kartuše a výstup z přiměšovače byl na straně, kde je dno sítka. Pracovní tlak na čerpadle je třeba nastavit s ohledem na použitou proudnici, tlaková ztráta přiměšovače je minimální.
Přiměšovač se může používat ve variantách B-B nebo C-C, přičemž vstupní proud má být vždy B. V případě použítí varianty C-C by nebylo možno bez odšroubování půlspojky provést výměnu kartuše.
Při potřebě vložit novou kartuši do tubusu je nutno přerušit hašení na nezbytně nutnou dobu, pomocí hadicového klíče odpojit přiměšovací tubus na vstupu z vedení, do sítka vložit novou kartuši tuhého smáčela, tubus opět napojit do útočného proudu a pokračovat v hašení. Kontrola spotřeby kartuše se provádí buď vizuelně podle pěnivosti hasebního roztoku nebo fyzicky otevřením tubusu po době hašení odpovídající protečení takového množství vody, do kterého se teoreticky rozpustil použitý druh kartuše.

Údržba:
Přiměšovací tubus Rambomix 02 nevyžaduje zvláštní údržbu. Po zásahu je nutné odpojit přiměšovací tubus, vyjmout zbytek kartuše a tubus důkladně propláchnot čistou vodou, aby nedošlo k pozdějšímu přischnutí zbytků smáčedla.

Délka tubusu (bez spojek)315 mm
Vnitřní průměr67 mm
Hmotnost tubusu včetně sítka (bez spojek)780 g
Hmotnost půlspojky (C/B)270 g/ 370 g
Pracovní tlak0,4 - 0,9 MPa
Tlaková ztrátaméně než 10 %
Přiměšovač RAMBOMIX 02Přiměšovač RAMBOMIX 02





Související zboží

akce-150 Kč
PYROCOM TS ECO - tuhé smáčedlo 50×260 mm, program Aqua-ECO
200 Kč s DPH
165 Kč bez DPH
159 Kč s DPH
131 Kč bez DPH
varianta 1:
20 536 Kč s DPH
16 972 Kč bez DPH
20 494 Kč s DPH
16 937 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz