porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Přetlakový ventilátor PH-VP 450 GX200

Přetlakový ventilátor PH-VP 450 GX200 -
Kód zboží:160 060 020
 
Dodací doba:5 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:1 195,69 €
Cena:1 446,78 €
 


odeslat dotaz na produkt
Pavliš a Hartmann

Kompaktní, přenosný a lehce ovladatelný přetlakový ventilátor PH-VP450 je určen k rychlému odvětrávání zakouřených prostorů při požáru přetlakovým způsobem - pozitivní ventilací. Jeho použití usnadňuje provedení zásahu v hustě zakouřených budovách a snižuje koncentraci škodlivých a výbušných plynů.

Přetlakový ventilátor pracuje na principu vytváření pozitivního tlaku v budovách mechanickým způsobem s použitím rotoru-turbíny, která vyrábí silný a směrový vzduchový proud sloužící pro ventilaci prostoru. Je určen k boji proti dýmu, plynům, vysokým teplotám a k vysoušení.

Součástí ventilátoru je zařízení na výrobu vodní mlhy, jejíž množství lze regulovat ručním kohoutem.

Pozor: zařízení nesmí být použito v uzavřených prostorách ! Nebezpečí otravy oxidem uhelnatým.

Vyzkoušeli jsme v zakouřeném prostředí přetlakový ventilátor od firmy Pavliš a Hartmann

Firma Pavliš a Hartmann vyvinula velmi kompaktní přetlakový ventilátor se snadnou obsluhou a mobilitou. Finální vzorek jsme měli možnost otestovat spolu s profesionálními hasiči na stanici v Říčanech. Pro lepší představu o funkčnosti jsme použili i vyvíječ kouře.

Ventilátor je střední velikosti a váží necelých 40 kg. Manipulace s ním je proto velmi dobrá a zvládl by jí i jeden hasič. Přesto je lepší pohybovat s ním ve dvou. K pohodlné přepravě slouží dvě menší kolečka, umístěná na spodní části rámu tak, aby byl převoz byl co nejpohodlnější.

Stabilitu pak zajišťují gumové nožky, jako protiváha ke kolečkům. K pohodlné manipulaci slouží i sklápěcí madlo, které je opatřeno gumovým návlekem pro lepší držení. Madlo tak neklouže ani v mokrých rukavicích. Ve sklopené poloze madla se dá ventilátor přenášet také, ve vysunuté pak slouží jako oj při převozu pomocí koleček.

Rám je svařen z ocelových trubek, opatřených nástřikem. Vše lícuje jak má, zpracovaní je příkladné. Přesto, že je ventilátor kompaktní, je vše dobře přístupné a lehce k nalezení. Hasič, který k ventilátoru přijde poprvé, se okamžitě se zorientuje.


Součástí ventilátoru je zařízení na výrobu vodní mlhy, jejíž množství lze regulovat ručním kohoutem. Jak to funguje, je vidět ve videu.


Rotor ventilátoru je pevně spojen s motorem a je chráněn plechovým krytem, který je také opatřen nástřikem a mřížkou. Rotor má 5 listů se systémem Multi-Wing. Celý systém rotoru lze naklápět až do úhlu 18°. Jde to velmi pohodlně a zvládne to opět jeden hasič i v rukavicích. Aretace je opatřena šroubem s plastovou hvězdicí pro pohodlné utažení. V tomto místě bychom ale spíše volili pevnější kovovou variantu. Snad nedojde k vymačkání plastu při opětovném utahování aretace.

Přetlakový ventilátor je motorový nebo hydraulicky poháněný agregát s vrtulí, sloužící k odvětrání zakouřených prostor přetlakem. Před spuštěním ventilace je potřeba vyřešit přiváděcí a odváděcí otvory pro přívod čistého vzduchu a odvod kouře. Odvětraný prostor hasičům umožňuje zasahovat bezpečněji a pohybovat se v prostoru s lepší viditelností.

Srdcem ventilátoru je velmi osvědčený a bezproblémový motor HONDA GX200. Jde o 4 taktní motor o výkonu 4,1 kW, při 3600 ot/min. Motor má velmi malou spotřebu paliva, kterým je benzín BA95. Ve spojení s rotorem, který má průměr 45 cm, vyvine maximální rychlost vzduchu 90 km/hod., celkový výkon je pak 38 000 m3/hod. Při plném počtu otáček ventilátor běží 90 minnut a hladina hluku, kterou vytvoří, je 101 dB ve vzdálenosti jednoho metru.

Ventilátor je nabízen za cenu 23.988 Kč s DPH. Objednat si ho můžete přímo na webu výrobce.

zdroj: www.pozary.cz

hladina hluku:101 dB
jmenovitý výkon:16 700 m3/hod
rotor:přetlakový 6 listů, Wing Fan
startování:ruční
celkový výkon:45 600 m3/hod.
výkon vrtule:neuvedeno
motor:HONDA GX200
výkon motoru:4,1 kW / 5,5 HP
objem nádrže:neuvedeno
doba chodu:90 min/max otáčky
světlo:NE
vodní tryska:-
palivo:benzin 95 Oktan
váha:35,6 kg
délka x šířka x výška:600 x 555 x 490 mm
příslušenství:zařízení na výrobu mlhy
ventilátor PH
ventilátor PH
ventilátor PH





Související zboží

412,16 € s DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz