porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

FireHorse FR3 - zásahový oděv - Kalhoty

FireHorse FR3 - zásahový odev - Kalhoty

Prodej zboží již SKONČIL. Pro jiné nás kontaktujte na poptavky@vyzbrojna.cz.

DOPRODEJ - pouze omezené množství a velikosti.    

Ochranný dvoudílný oděv s nápisem HASIČI FR3 FireHorse je určen především pro likvidaci požárů a zásahy i v těch nejsložitějších podmínkách.
Výrobce přichází s inovativním materiálem značky GoodPRO. Podstatou této tkaniny je výrazný podíl absolutně přírodních a trvale nehořlavých vláken na bázi viskózy Lenzing FR®.  
Tento oděv je rezistentní proti žáru, teplu i plameni, stálobarevný, mechanicky odolný a současně dokonale prodyšný, mimořádně komfortní.

Popis:   
Tento zásahový ochranný oděv se skládá z kabátu a kalhot s reflexními pásy/barvy žlutá-stříbrná-žlutá, 50 mm volitelně 75 mm/ a nápisem HASIČI v reflexním rámečku.
Je tvořen třívrstvou konstrukcí - vrchní vrstva s FC úpravou, paropropustná membrána a vnitřní izolační vrstva s podšívkou. Mimořádně tepelně exponovaná místa kabátu i kalhoty (ramena, prsa, stehna) jsou zesílena další izolační vrstvou s 3D profilem.
Kapsy jsou poloměchové našité, aby nezasahovaly do ochranné konstrukce oděvu. Jsou kryté klopy s poutky pro snadnější dostupnost i v zásahových rukavicích. Všechny kapsy jsou opatřeny odtokovými otvory.
Kapsa na radiostanici je měchová našitá, odpovídající velikosti pro dobrou manipulaci a lepší slyšitelnost.
Zip, krycí léga a límec jsou upraveny tak, aby dokonale bránily průniku tepla do exponované oblasti krku.
Na kabátu je vnější poutko pro snadné uchycení masky v pohotovostní poloze.
Spodní  vnitřní okraj rukávů, nohavic i kabátu je opatřen dostatečně vysokou zábranou proti vzlínání vody do vnitřní struktury oděvu.
Nejen kolena, ale i okraje nohavic jsou vyztuženy speciální tkaninou pro vysokou mechanickou zátěž.
Na bocích zvýšeného pasu kalhot jsou pásky se sponou na rychlou korekci jeho šířky. V oblasti zad je pas ještě dodatečně zvýšen.
Nad spodním okrajem nohavic je našitý pásek se stuhovým uzávěrem a rychlosponou pro rychlé a snadné zúžení nohavic, které efektivně zabrání pronikání tepla.
Mimořádně tepelně exponovaná místa kabátu i kalhot /ramena, prsa, stehna/ jsou zesílena další izolační vrstvou.
Volitelně je kabát vybaven vnějším poutkem pro snadné zachycení dýchací masky v pohotovostní poloze a krytým uchycením klíčovacího tlačítka náhlavní soupravy.

Normy:
- EN 469, EN 1149-3, EN 1149-5, EN 13034

Materiál:
vrchní vrstva: 55% Teijinconex, 38% Lenzing FR, 5% Twaron, 2% Belltron, 215 g/m²
- vlhkostní bariéra: PTFE-DUO / Aramid / Lenzing FR, 120 g/m²
- izolační vrstva + podšívka: 100% Para-Aramid + 50% Meta-Aramid / 50% Lenzing FR, 200 g/m²

Údržba o ošetřování:
Před praním uzavřete zdrhovadlo a všechny stuhové uzávěry. Oděv perte vždy samostatně. Používejte běžné tekuté prací prostředky bez bělících účinků. Při nadměrném znečistění doporučujeme předpírku nebo případně chemické čištění. Po praní oděv důkladně vymáchejte a odstřeďujte na nižší otáčky /max. 600 ot/min/. Žehlete mimo reflexní pruhy. Pro prodloužení funkčnosti FC úpravy doporučujeme prát oděv na 40oC a pak opakovaně sušit v bubnové sušičce na dva sušící cykly při vyšší teplotě 75oC. FC úpravu obnovujte po 30 pracích cyklech prostředkem HYDROFOB FC dle návodu. Doporučujeme Vám vést spolehlivou evidenci o nasazení a údržbě oděvu.

Maximální teplota 60°C. Normální postup.Výrobek se nesmí bělit.Žehlit při nízké teplotě (maximální teplota 110 ° C). Vhodné pro umělé hedvábí, viskózu a lykru.Může se čistit tetrachloretylenem (perchloretylenem), benzinem, trifluortrichloretanem nebo fluortriMůže se sušit v bubnové sušičce při nižší teplotě sušení.


firehorse
 

Zásahový oděv FireHorse – laboratorní test ohněm

ČRRecenze, 11.10.2011, 17:00

Dostali jsme k dispozici výsledky náročného laboratorního testu tohoto oděvu, se kterými vás rádi seznámíme. Jedná se o velmi složitý test předpovědi popálenin v laboratorních podmínkách.

V srpnu jsme vám stručně představili inovativní zásahový oděv GoodPRO FR3 FireHorse od společnosti VOCHOC, který právě prochází dlouhodobým redakčním testem. Tuto zkoušku podrobně popisuje evropská norma EN 469, podle které jsou certifikovány zásahové oděvy pro hasiče. Zkouška předpovědi popálenin je tak složitá, že norma výslovně uvádí, že její výsledky nelze porovnávat, protože mezi měřeními různých laboratoří je příliš mnoho odchylek.

Oděv je při tomto testu oblečen na speciální figurínu, ve které je v činnosti minimálně 100 kalibrovaných teplotních čidel. Pak je vystaven tepelnému toku min. 80 kW/m² po dobu 8 sekund z min. 8 přesně rozmístěných hořáků. Následně se měří a zaznamenávají hodnoty po dobu 120 sekund.

Speciální počítačový program pak data vyhodnotí a sestaví předpověď popálenin zakreslených do siluety těla hasiče. Po skončení testu se také měří tepelné smrštění oděvu, což je další velmi důležitý kvalitativní údaj. Pro maximální objektivitu se test třikrát opakuje. Tuto sofistikovanou zkoušku provádí pouze několik nezávislých oficiálních autorizovaných laboratoří v Evropě, žádná z nich bohužel není v České republice.

Společnost VOCHOC testuje svoje ochranné oděvy ve švýcarském nezávislém institutu EMPA v St. Gallen. Protože oděvy GoodPRO jsou vyráběny z inovativních materiálů s významným podílem přírodních trvale nehořlavých vláken Lenzing FR, zkouší je společnost VOCHOC pro porovnání vždy spolu s oděvy ze 100% aramidu. Při testu zásahového oděvu FR3 FireHorse bylo v činnosti 114 teplotních čidel a tepelný tok byl 82,5 kW/m².


Jak dokazuje připojené video a mapa předpovědi popálenin dosáhl FireHorse v tomto testu velmi dobrých výsledků – popáleniny 2. stupně 6,2% a 3. stupně 7,6%. Jednoznačně se potvrdilo, že v oblasti ochrany proti žáru teplu a plameni se tkanina s vlákny Lenzing FR plně vyrovná 100% aramidu, který dosáhl podobných výsledků. V tepelném smrštění je zásahový oděv GoodPRO FR3 FireHorse jednoznačně lepší, protože Lenzing FR vykazuje na rozdíl od aramidu pouze minimální tepelné smrštění.

Naše redakce během dlouhodobého testu jistě ověří kvality FR3 v praxi spolu s několika profesionálními hasiči po celé ČR a rozdělí se s vámi o své postřehy.

 




 

zdroj: www.pozary.cz

NormyEN 469, EN 1149-3,5, EN 13034
Vrchní vrstva53 % Kermel, 39 % Lenzing FR, 6% technora, 2% uhlíková vlákna
Vnitřní vrstvaPU membrána TOPAZ, nalaminovaná na úpletu Interlock
Spodní izolační vrstva s podšívkou50 % Aramid, 50 % Lenzing FR, prošev
FireHorse FR3 - prodloužení zadFireHorse FR3 - prodloužení zad
FireHorse FR3 - poklopecFireHorse FR3 - poklopec
FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)
FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)
FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)
FireHorse FR3 - nohaviceFireHorse FR3 - nohavice
FireHorse FR3 - nohaviceFireHorse FR3 - nohavice
SouborTypVelikost 
fr3-firehorse-2017-letak.pdfPDF File1 189 kBstáhnout 





Související zboží

883 Kč s DPH
730 Kč bez DPH
6 597 Kč s DPH
5 452 Kč bez DPH
provedení:
velikost:
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz