porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Proudnice KLIMEŠ ST - bez křížku a tryskou s teflonem

Proudnice KLIMEŠ ST - bez krížku a tryskou s teflonem
Kód zboží:180 030 132
 
Dodací doba:10 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:1 650 Kč
Cena s 21% DPH:1 997 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
Varianta 1:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt

Proudnice jsou osazené tryskou s průměrem 12,5 mm a koncovkou (krytkou) v průměru 28 mm. Lze si ale zvolit i trysku 13 mm nebo koncovku větší (40 mm), případně i kombinaci barev.
Tuto volbu uveďte do poznámky k produktu, (počítejte ale s delší dobou dodání a úpravou ceny). Proudnice je bez pevné spojky C52, vhodné spojky najdete v souvisejícím zboží pod výrobkem.

Proudnice jsou určené především pro hasiče, zejména pro jejich sportovní soutěže a nácviky. Odpovídají požadavkům a Pravidlům požárního sportu a Plamenu pro mládež v České a Slovenské republice.

Proudnice jsou vyráběny z Al slitin. Pro zlepšení vlastností materiálu a jejich vzhledu jsou proudnice dodávány s povrchovou úpravou dekorativním eloxováním a tryska se speciální povrchovou úpravou s teflonem. Je to povrch s velmi nízkým dynamickým třením a se zvýšenou tvrdostí povrchu.

Délka a hmotnost proudnice je přizpůsobena potřebám „proudařů“ - aby co nejméně překážela při běhu a při výstřiku vody byl zpětný ráz co nejmenší (aby co nejméně "kopala"). Pracovní tlak proudnic max. 1,6 Mpa.

Bez spojky je hmotnost proudnice cca 555 gramů. Se spojkou DIN (STORZ) je délka proudnice, včetně ozubů cca 420 mm. Vnitřní průměry, resp. redukce průměrů jsou přizpůsobeny co nejmenším hydraulickým ztrátám na proudnici a dosažení pokud možno co nejlepšího kompaktního výstupního proudu. Proudnice jsou rozebíratelné a mají výměnné trysky. Jsou osazeny tryskami o průměru 12,5 mm (+/-0,1 mm) případně 13 mm. Proudnice jsou označeny výrobcem (www stránky).

Proudnice jsou na straně ke spojce ukončeny závitem G2 a lze na ně připojit spojku používaného standardního systému v příslušné zemi. V ČR, Slovensku a Německu je to systém STORZ.  

Důležité pokyny pro uživatele/obsluhu:

  • proudnice smíte používat pouze způsobem odpovídajícím jejich určení
  • proudnice jsou určeny pro používání čisté vody. Jakékoliv příměsi ve vodě vedou k poškození vnitřních částí a zejména trysky!!!
  • k používání podle určení náleží rovněž dodržovat důležité pokyny uvedené v tomto návodu a dbát na všechny předpisy vydané oborovými profesními organizacemi
  • obsluhující osoba je povinna obeznámit se s manipulací

Před každým použitím:

  • zkontrolujte funkčnost
  • zkontrolujte pevnost připojení trysky, spojky a všech závitových spojů
  • přesvědčte se zda je proudnice bezpečná
  • trysky podléhají přirozenému opotřebení a musí se pravidelně kontrolovat a v případě potřeby vyměnit
  • paprsek s kapalinou nikdy nemiřte na osoby!
  • chemické přísady, vysoké teploty a tlaky vedou ke zraněním!
  • vnitřní část proudnice (případně jenom trysky) doporučuji ošetřovat pomocí lana o průměru 12 mm, nejlépe staršího horolezeckého
červenáčervená
oranžováoranžová
zlatázlatá
zelenázelená
modrámodrá
růžovárůžová
fialováfialová
titanovátitanová
černáčerná





Související zboží

173 Kč s DPH
143 Kč bez DPH
321 Kč s DPH
265 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz