porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Plovoucí sací koš PH

Plovoucí sací koš PH
Kód zboží:160 010 213
 
Dodací doba:7 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:10 237 Kč
Cena s 21% DPH:12 387 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
výstup:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt
Pavliš a Hartmann

Plovoucí sací koš je určen k čerpání vody z přírodních zdrojů – rybníků, řek. Hlavní předností je čerpání vody několik centimetrů pod hladinou, kde nehrozí zanesení koše a čerpadla hladinovým znečištěním, nebo jako v případě u klasických košů, kalem ze dna vodního zdroje.

Skládá se z plováku s integrovaným madlem, oka pro upevňovací šňůru a sacího koše opatřeného sací mřížkou se zpětnou klapkou. Sací koš je opatřen savicovým šroubením se závitem Rd 130 a je spojen s plovákem pomocí závěsů. Koš umožňuje odvodnění sací soustavy stlačením nálitku na zpětné klapce. Velikost sacího koše je výhodná hlavně při čerpání vody ze studny, tedy všude tam, kde je málo prostoru.

Firma Pavliš a Hartmann představila dvě novinky: plovoucí sací koš a přídavnou nádrž k čerpadlu

Novinky z produkce společnosti Pavliš a Hartmann byly představeny koncem listopadu a naše redakce je mohla jako první otestovat v zázemí dobrovolných hasičů.

 

Plovoucí sací koš je určen k čerpání vody z rybníků a řek. Hlavní předností je možnost čerpat vodu z několika centimetrů pod hladinou. Nehrozí tak zanesení koše a čerpadla nečistotami na hladině. Manipulace s košem byla v praktickém testu velmi jednoduchá, uchycení na jistící lano zajišťuje kovové oko na boku koše.

Sací koš lze připojit buď na savice pomocí šroubového závitu nebo na klasickou požární hadici s půlspojkou. Ve spodní části je mřížka zabraňující nasátí větších pevných částí. Celkově je koš lehký a je vyroben z kvalitního odolného plastu.

Plovoucí koš se skládá z plováku s integrovaným madlem, oka pro upevňovací šňůru a sacího koše opatřeného sací mřížkou se zpětnou klapkou. Sací koš je opatřen savicovým šroubením se závitem Rd 130 a je spojen s plovákem pomocí závěsů. Koš umožňuje odvodnění sací soustavy stlačením nálitku na zpětné klapce.

Plovák můžete koupit přímo na e-shopu výrobce za cenu 10.285 Kč včetně DPH.

Plovoucí čerpadlo PH C2 je určeno hasičským jednotkám k doplnění cisternových stříkaček z volných přírodních zdrojů. Zejména k odčerpávání vody ze zatopených nebo zaplavených prostor. Dostatečný výkon čerpadla umožňuje současné zásobování vodou pro dvě proudnice typu C a jedné typu B.

Čerpadlo se liší od ostatních plovoucích čerpadel z produkce firmy Pavliš a Hartmann přídavnou nádrží o objemu 5,1 litrů, která je propojena s hlavní dvoulitrovou nádrží. Doba provozu čerpadla je tak prodloužena na 2,5 hodiny.

Těleso plováku čerpadla je vyrobeno z polyetylénu odstředivým litím jako jeden celek. Na vnitřní stěně je naneseno cca 20 mm tvrdé polyuretanové pěny pro zvětšení odolnosti proti proražení, což zaručuje nepotopitelnost zařízení. Provedení plováku se vyznačuje mimořádnou stabilitou na vodní hladině. Rám čerpadla slouží jak k přenášení a manipulaci, tak i k upevnění šňůry k zajištění proti uplavání.

Čerpadlo můžete koupit přímo na e-shopu výrobce za cenu 48.279 Kč včetně DPH.

Galerie

zdroj: pozary.cz, -swo-

hmotnost:5,5 kg
materiál:plast
rozměry:555 x 250 x 510 mm (d x š x v)
sací hloubka:2 cm
sítko:nerez





Související zboží

440 Kč s DPH
364 Kč bez DPH
710 Kč s DPH
587 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz