porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Kukla dvouvrstvá Devold SPIRIT

Kukla dvouvrstvá Devold SPIRIT
Kód zboží:130 010 860
 
Dodací doba:skladem
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:960 Kč
Cena s 21% DPH:1 162 Kč
 


odeslat dotaz na produkt
GoodPRO

Speciální nehořlavá hasičská kukla Devold. Splňuje evropskou normu EN 13911. Je vyrobena výhradně z přírodních materiálů: 50% Merino vlna, 50% přírodní trvale nehořlavé vlákno Lenzing FR. Úplet kukly je dvouvrstvý (Merino vlna líc - Lenzing FR rub) a navíc je ještě zdvojený.

Pro maximální bezpečnost je kukla Devold prodloužena až na ramena. Kvalitní ergonomický střih a ploché elastické švy jsou samozřejmostí. Díky čistě přírodním materiálům je velmi příjemná na pokožku a výborně odvádí veškerou vlhkost od těla. Hasičská kukla Devold vám dává nejen 100% ochranu, ale i jedinečný komfort.

Informace pro uživatele ochranného oděvu
Tato oděvní součást se používá v průmyslu obecně, v elektrárnách, loděnicích a hutích, na pobřežních vrtných plošinách, v plynárenském a ropném průmyslu, v ozbrojených silách a v mnoha dalších průmyslových odvětvích. Značka CE dokumentuje shodu této oděvní součásti se směrnicí Rady EU o sbližování zákonů týkajících se osobních ochranných prostředků č.  89/686/EHS. Materiál je testován a schválen dle normy EN ISO 11612:OCHRANNÉ ODĚVY - ODĚVY PRO OCHRANU PRACUJÍCÍCH PROTI HORKU A OHNI a dle normy EN ISO 14116:2008: OCHRANNÉ ODĚVY - OCHRANA PRACUJÍCÍCH PROTI HORKU A OHNI. Některé z našich druhů/modelů textílií jsou testovány a schváleny dle normy ENV50354 (nyní IEC 61428-1-2): ZKOUŠKA ELEKTRICKÝM OBLOUKEM - třída 1.Vlákna schválených druhů se označí takto: ENV50354 (nebo jinak IEC 61481-1-2). Ochrana poskytovaná vůči horku a ohni je trvalá a vydrží po celou dobu životnosti oděvu. V případě nehody zahrnující chemické nebo hořlavé kapaliny je třeba ochranný oděv opatrně svléknout a teprve poté jej můžete vyčistit nebo zlikvidovat.

Návod k praní oděvu
Před prvním použitím je třeba oděvní součát vyprat.
Bavlněné oděvy ošetřené prostředkěm Pyrovatex snižující hořlavost.
Kukly uložené ve skladu, je třeba prát jednou za rok.

Kvalitní kukla je základ pro komfort a ochranu hasiče. Testovali jsme jednu z nejznámějších na hasičském trhu. Firma VOCHOC dodává na náš trh kuklu DEVOLD.

Kompletní sadu nehořlavého funkčního prádla jsme rozdali několika hasičům v půlce prosince. Po několika měsíčním zkoušení přinášíme informaci o kukle DEVOLD. Dojmy hasičů z funkčního prádla přineseme v dalším článku.


Kukla je při zásahu u požárů nezbytnou součástí ochranné výbavy každého hasiče. Obličej je jednou z nejcitlivějších částí těla a je potřeba ho chránit před sálavým teplem.

Jedním z nejznámějším kvalitním výrobcem funkčního prádla je firma DEVOLD, která používá vlákno LENZING FR. Na český trh výrobky této firmy dodává společnost VOCHOC se svou řadou ochranných oděvů GoodPro.


Černá kukla padne na hlavu dobře. Průzor pro obličej je olemován pružným materiálem. Ani po několikaměsíčním intenzivním nošení a praní nedošlo k vytahání materiálu. Rozměry kukly a zejména otvor pro obličej tak zůstávají stále stejné. Dva z testujících hasičů by ocenili otvor pro obličej o něco větší.

Náchylnost podobných materiálů je kamenem úrazu. Při testu jsme se zaměřili i na tyto nežádoucí vlastnosti, kdy při opakovaném praní dochází postupně k vytahání a „zjemnění“ materiálu.

V některých případech zase ke smrštění při praní na vyšší teploty. Kukla Devold obstála. Po půl roce nošení a praní každý měsíc si zachovala stálý tvar. Všichni hasiči, kteří kuklu testovali uvedli, že ani po měsíčním intenzivním používání kukla nezapáchá.


Kuklu Devold doporučuje výrobce prát na 40°C.
Můžete jí prát s ostatním funkčním prádlem.


Úplet kukly je dvouvrstvý, tedy Merino vlna na líci a vlákno Lenzing FR na rubu, který je navíc zdvojený. Ochrana je tak nadprůměrná. Celkový dojem z kukly je velmi dobrý. Je dostatečně silná, přitom příjemná na nošení.

Pro maximální bezpečnost je kukla Devold prodloužena až na ramena, což se projevilo v kladném hodnocení mezi hasiči. V oblasti brady je 10cm a další prodloužený lem sahá až na ramena a je široký cca 14cm.

Kvalitní ergonomický střih sedí na hlavě velmi dobře. Ploché elastické švy necítíte a při dlouhodobějším nošení tak nemáte nepříjemný pocit.


Kukla je vyrobena výhradně z přírodních materiálů:

  • 50% Merino vlna
  • 50% přírodní trvale nehořlavé vlákno Lenzing FR
  • Speciální nehořlavá hasičská kukla Devold splňuje evropskou normu EN 13911

Díky čistě přírodním materiálům je kukla velmi příjemná na pokožku. Pocitově v oblasti tváře, krku a čela nic nepříjemného necítíte. Při náročné práci kukla výborně odvádí veškerou vlhkost od těla. Eliminuje tak riziko opaření v oblasti hlavy.


Poznatky a dojmy z nošení kukly jsme sestavili na základě informací od pražských hasičů. Strojník, hasič a velitel družstva 5 měsíců pro nás kuklu DEVOLD testovali.


Cena kukly je 1020 Kč (včetně DPH)

Zdroj: pozary.cz

NormaEN 13911
Materiál50% Merimo vlna, 50% přírodní nehořlavé vlákno Lenzing FR





Související zboží

webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz