porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

FireHorse FR3 - zásahový třívrstvý hasičský oblek

FireHorse FR3 - zásahový trívrstvý hasicský oblek

Prodej zboží již SKONČIL.


kabát + kalhoty
objednávejte prosím v souvisejícím zboží, kabát i kalhoty mohou mít jinou velikost

Materiál:

vrchní vrstva: 55% Teijinconex, 38% Lenzing FR, 5% Twaron, 2% Belltron, 215 g/m²
vlhkostní bariéra: PTFE-DUO / Aramid / Lenzing FR, 120 g/m²
izolační vrstva + podšívka: 100% Para-Aramid + 50% Meta-Aramid / 50% Lenzing FR, 200 g/m²

Popis:

Třívrstvý zásahový ochranný oděv pro hasiče. Vrchní vrstva je opatřena FC úpravou proti vodě a chemickým kapalinám. Pro zvýšení pevnosti oděvu má vrchní vrstva vazbu RipStop. Výrazný podíl Lenzing FR® vláken zajišťuje 100% ochranu a mimořádný komfort nošení, který spočívá v dokonalé termoregulaci hasiče.

Použití:

GoodPRO FR3 FireHorse plus je profesionální třívrstvý ochranný zásahový oděv pro hasiče určený pro zásahy a likvidaci požárů v těch nejsložitějších podmínkách zejména v uzavřených prostorách.

Pokud máte zájem o nákup pouze kalhot nebo kabátu, nebo chcete jiné barevné provedení - kontaktujte nejbližší prodejnu popřípadě napište do poznámky.


Údržba o ošetřování:
Před praním uzavřete zdrhovadlo a všechny stuhové uzávěry. Oděv perte vždy samostatně. Používejte běžné tekuté prací prostředky bez bělících účinků. Při nadměrném znečistění doporučujeme předpírku nebo případně chemické čištění. Po praní oděv důkladně vymáchejte a odstřeďujte na nižší otáčky /max. 600 ot/min/. Žehlete mimo reflexní pruhy. Pro prodloužení funkčnosti FC úpravy doporučujeme prát oděv na 40oC a pak opakovaně sušit v bubnové sušičce na dva sušící cykly při vyšší teplotě 75oC. FC úpravu obnovujte po 30 pracích cyklech prostředkem HYDROFOB FC dle návodu. Doporučujeme Vám vést spolehlivou evidenci o nasazení a údržbě oděvu.

Maximální teplota 60°C. Normální postup.Výrobek se nesmí bělit.Žehlit při nízké teplotě (maximální teplota 110 ° C). Vhodné pro umělé hedvábí, viskózu a lykru.Může se čistit tetrachloretylenem (perchloretylenem), benzinem, trifluortrichloretanem nebo fluortriMůže se sušit v bubnové sušičce při nižší teplotě sušení.

 firehorse

Poznámka:

Nejprodávanější profesionální zásahový oděv značky GoodPRO se širokou výbavou a prověřenou ochrannou funkcí i v extrémních podmínkách ohňových polygonů.

 

 

 

Zásahový oděv FireHorse – laboratorní test ohněm

ČRRecenze, 11.10.2011, 17:00

Dostali jsme k dispozici výsledky náročného laboratorního testu tohoto oděvu, se kterými vás rádi seznámíme. Jedná se o velmi složitý test předpovědi popálenin v laboratorních podmínkách.

V srpnu jsme vám stručně představili inovativní zásahový oděv GoodPRO FR3 FireHorse od společnosti VOCHOC, který právě prochází dlouhodobým redakčním testem. Tuto zkoušku podrobně popisuje evropská norma EN 469, podle které jsou certifikovány zásahové oděvy pro hasiče. Zkouška předpovědi popálenin je tak složitá, že norma výslovně uvádí, že její výsledky nelze porovnávat, protože mezi měřeními různých laboratoří je příliš mnoho odchylek.

Oděv je při tomto testu oblečen na speciální figurínu, ve které je v činnosti minimálně 100 kalibrovaných teplotních čidel. Pak je vystaven tepelnému toku min. 80 kW/m² po dobu 8 sekund z min. 8 přesně rozmístěných hořáků. Následně se měří a zaznamenávají hodnoty po dobu 120 sekund.

Speciální počítačový program pak data vyhodnotí a sestaví předpověď popálenin zakreslených do siluety těla hasiče. Po skončení testu se také měří tepelné smrštění oděvu, což je další velmi důležitý kvalitativní údaj. Pro maximální objektivitu se test třikrát opakuje. Tuto sofistikovanou zkoušku provádí pouze několik nezávislých oficiálních autorizovaných laboratoří v Evropě, žádná z nich bohužel není v České republice.

Společnost VOCHOC testuje svoje ochranné oděvy ve švýcarském nezávislém institutu EMPA v St. Gallen. Protože oděvy GoodPRO jsou vyráběny z inovativních materiálů s významným podílem přírodních trvale nehořlavých vláken Lenzing FR, zkouší je společnost VOCHOC pro porovnání vždy spolu s oděvy ze 100% aramidu. Při testu zásahového oděvu FR3 FireHorse bylo v činnosti 114 teplotních čidel a tepelný tok byl 82,5 kW/m².


Jak dokazuje připojené video a mapa předpovědi popálenin dosáhl FireHorse v tomto testu velmi dobrých výsledků – popáleniny 2. stupně 6,2% a 3. stupně 7,6%. Jednoznačně se potvrdilo, že v oblasti ochrany proti žáru teplu a plameni se tkanina s vlákny Lenzing FR plně vyrovná 100% aramidu, který dosáhl podobných výsledků. V tepelném smrštění je zásahový oděv GoodPRO FR3 FireHorse jednoznačně lepší, protože Lenzing FR vykazuje na rozdíl od aramidu pouze minimální tepelné smrštění.

Naše redakce během dlouhodobého testu jistě ověří kvality FR3 v praxi spolu s několika profesionálními hasiči po celé ČR a rozdělí se s vámi o své postřehy.

 




 

zdroj: www.pozary.cz

MATERIÁL
Vrchní vrstva56% Conex, 36% Lenzing FR, 6% Twaron, 2% Belltron, váha 215 g/m²
Vnitřní vrstva47% Kermel, 27% Para-Aramid, 26% PU FR, váha 130g/m²
Spodní izolační vrstva s podšívkou57% Meta-Aramid, 27% Lenzing FR, 16% Para-Aramid, váha 215g/m²
NormyEN 469, EN 1149-5, EN 343
FireHorse FR3 - kalhotyFireHorse FR3 - kalhoty
FireHorse FR3 - kabátFireHorse FR3 - kabát
FireHorse FR3 - límec 1FireHorse FR3 - límec 1
FireHorse FR3 - límec 2FireHorse FR3 - límec 2
FireHorse FR3FireHorse FR3
FireHorse FR3 - detail rukávuFireHorse FR3 - detail rukávu
FireHorse FR3 - ramenoFireHorse FR3 - rameno
FireHorse FR3 - rukávFireHorse FR3 - rukáv
FireHorse FR3 - kapsa na vysílačkuFireHorse FR3 - kapsa na vysílačku
FireHorse FR3 - kapsa 1FireHorse FR3 - kapsa 1
FireHorse FR3 - kapsa 2 (vnitřní)FireHorse FR3 - kapsa 2 (vnitřní)
FireHorse FR3 - kapsa 3FireHorse FR3 - kapsa 3
FR3 FireHorse 5FR3 FireHorse 5
FireHorse FR3 - kalhoty, prodloužení zadFireHorse FR3 - kalhoty, prodloužení zad
FireHorse FR3 - poklopecFireHorse FR3 - poklopec
FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)
FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)
FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)FireHorse FR3 - koleno (vycpávka)
FireHorse FR3 - nohaviceFireHorse FR3 - nohavice
FireHorse FR3 - nohaviceFireHorse FR3 - nohavice
SouborTypVelikost 
fr3-firehorse-2017-letak.pdfPDF File1 189 kBstáhnout 
navod-k-pouziti-fr3-firehorse.pdfPDF File109 kBstáhnout 





Související zboží

120 Kč s DPH
99 Kč bez DPH
390 Kč s DPH
322 Kč bez DPH
objem:
370 Kč s DPH
306 Kč bez DPH
objem:
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz