porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Dobráci pro obci, 1. díl

20.03.2020

Vážení kolegové dobrovolní hasiči,
v obcích i ve městech jste jedni z mála, kteří máte důvěru spoluobčanů i seniorů. Právě ti teď vaši pomoc a dobrou radu budou potřebovat. Proto vám nyní pravidelně přinášíme stručnou, ale potřebnou informaci o tom, co je pro zdraví starších spoluobčanů důležité a čím jim vy konkrétně pomůžete a  poradíte.


KDO JE PŘIPRAVEN, NENÍ ZASKOČEN

I když děláme všichni mnoho opatření, aby se naši starší spoluobčané nenakazili, nelze případnou nákazu u nikoho vyloučit. Proto rozhodně neuškodí, když seniorům poradíte, aby si sepsali seznam léků, které pravidelně užívají i s dávkováním, nejlépe i připravili poslední lékařskou zprávu (stačí opravdu jedna). Na jednom místě by pak měli mít i kartičku pojišťovny. Jde o přípravu na situaci, která nemusí nastat, ale pokud náhodou nastane, lékařům a zdravotníkům se výrazně lépe podaří hned od počátku nastavit léčbu příznaků nemoci.

Sami můžete pro seniory připravit velký a zřetelný seznam důležitých nouzových telefonních čísel, včetně čísla na vás, nebo informační linky, které budou mít senioři po ruce, nejlépe někde viditelně vyvěšené. Pokud znáte praktického lékaře, k němuž senioři chodí, připojte i jeho číslo. Můžou si jej převzít i bez kontaktu s vámi. Doporučte jim, aby si jej dali do kuchyně nebo například nalepili na dveře.

Vaše doktorka kamarádka

Gianna Conti

Gianna.jpg

Informace pro vás připravuje MUDr. Gianna Conti, MBA, vydavatelka vám již dobře známého hasičského a záchranářského časopisu RESCUE report, www.rescue.cz. Paní doktorka je uznávanou specialistkou na zdravotní prevenci.

webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz