porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE s dálkovým ovládáním

Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE s dálkovým ovládáním -
Kód zboží:160 010 050
 
Dodací doba:15 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:1 450,98 €
Cena:1 755,69 €
 


odeslat dotaz na produkt

Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE s dálkovým ovládáním je ideální pomocník pro čerpání vody z přírodních vodních zdrojů, hašení požárů, doplňování CAS, odčerpání vody ze zatopených nebo zaplavených prostor a dalšímu použití např. v zemědělství, na stavbách apod. Je vhodné do kopcovitého terénu a všude tam, kde je potřeba vyšší výtlak. Díky přesně vyladěné kombinaci tlaku a průtoku poskytuje tak vysoký výkon, že je možné jej použít i pro hašení požárů. Čerpadlo AMPHIBIO REMOTE je nejvýkonnější čerpadlo ve své třídě.

  • čerpadlo je osazeno větší palivovou nádrží o objemu 6 L, která umožňuje provozní dobu čerpadla na plnou nádrž více než 3 hodiny
  • nadčasový design poskytuje vyšší ergonomiku plováku
  • čtyři madla pro jednodušší manipulaci
  • spodní víko čerpadla blokuje hrubá zrna do průměru 1,5 cm
  • konstrukce umožňuje běh čerpadla „na sucho“ bez poškození
  • tvar a kompaktní rozměry plováku umožňují lepší skladování a vyšší stabilitu na vodní hladině.

DÁLKOVÝ ELEKTRICKÝ A MANUÁLNÍ START
Čerpadlo můžete spustit dálkovým ovládáním, dále také elektrickým startem na čerpadle nebo ručním startem, jako záložním startovacím systémem.

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ
  • zjednodušuje a urychluje nasazení čerpadla při zásahu
  • jednoduše umístěte čerpadlo na vodní hladinu a zmáčkněte start na dálkovém ovládání, pro ukončení operace zmáčkněte stop
  • není nutné vcházet do vody a čerpadlo ručně startovat
  • zabráníte tak nasátí nečistot z mělké vody do čerpadla
  • pro ukončení operace zmáčkněte stop na dálkovém ovládání
  • poté se voda nedrží v hadici, proto můžete čerpadlo snadno z vody vytáhnout
  • strojník může stát při doplňování vody do cisterny přímo u CAS a ovládat čerpadlo dálkově na svém ovladači

Firma ZHT vyvinula nové plovoucí čerpadlo na dálkové ovládání Amphibio Remote, jeho maximální výtlak je 4,5 barů

Firma ZHT přinesla na trh nové plovoucí čerpadlo Amphibio Remote s dálkovým ovládáním a nejvyšším výkonem ve své třídě.

 

Čerpadlo lze použít pro plnění cisteren, odvodnění zatopených oblastí i hašení požárů.

Spustit jej lze dálkovým ovládáním, dále také elektrickým startem na čerpadle nebo ručním startem jako záložním startovacím systémem.

Dlouhodobý – až tříhodinový provoz – je zajištěn palivovou nádrží na šest litrů benzinu. Jeho výkon je 1075 l/min při 0,5 barech, 1014 l/min při 1 baru a 380 l/min při 3 barech, maximální tlak je 4,5 baru. Minimální hloubka potřebná pro správnou funkci je pouhých 15 milimetrů.

Suchá hmotnost čerpadla je 30 kilogramů, provozní pak 36,5 kilogramů. Jeho rozměry jsou 786 × 595 × 392 mm.

 

O čerpadle jsme si povídali s majitelem společnosti ZHT Group s.r.o.

Co Vás přimělo k tomu, abyste vyvinuli nové čerpadlo?

Po zkušenosti s našimi zákazníky jsme zjistili, že primární využití plovoucích čerpadel je pro doplňování cisteren. Na trhu ale byla velká absence tokových čerpadel. Většina čerpadel na světovém trhu je spíš kalových a nejsou určeny do vysokého tlaku.

Proto jsme se zaměřili na nový typ čerpadla, který se dá použít primárně pro doplňování cisternových automobilových stříkaček s tím, že dopravní výška je minimálně 40 m s optimálním průtokem tak, aby byl zásah efektivní.

Naší další prioritou byla snadnost obsluhy. Čerpadlo Amphibio Remote je možné ovládat dálkově. Chtěli jsme, aby strojník mohl čerpadlo ovládat přímo od cisternové stříkačky pomocí dálkového ovládání.

V čem vidíte výhody nového čerpadla Amphibio Remote?

Hlavní výhodou je, že toto čerpadlo dosahuje mnohem lepších dopravní výšek, má větší výtlak. Podle měřených hodnot dosahuje až 4,5 bar, to znamená 45 m dopravní výšky. Tento parametr je hodně důležitý pro doplňování cisteren při zásahu.

Díky tomu je ale možné použít i toto čerpadlo při hašení požáru, při dopravě vody při lesních požárech a využití přírodních vodních zdrojů. Jasnou výhodou pro obsluhu čerpadla je možnost ovládat čerpadlo dálkově pomocí dálkového ovládání.

Co vás vedlo k tomu, že jste vyvinuli první plovoucí čerpadlo s dálkovým ovládáním?

Dnešní doba si žádá efektivní způsob zásahu. Podle zkušenosti hasičů v praxi se ukázalo, že použití klasických plovoucích čerpadel bylo velmi problematické jak při startu, tak při ukončení zásahu.

Obsluha musela být vždy minimálně dvoumužná. Chtěli jsme pomoci zefektivnit tyto zásahy a šetřit síly a prostředky. Toto čerpadlo je schopen ovládat jeden člověk během doplňování vody do cisterny. Může čerpadlo podle potřeby startovat a zastavovat přímo od CAS.

 

Co znamená název čerpadla Amphibio Remote?

Amphibio je tradiční značka naší řady čerpadel, která je na trhu známá více než 15 let. Plovoucí čerpadla Amphibio se dnes používají po celém světě. A druhá část názvu Remote vnikla z anglického Remote Control, což znamená dálkové ovládání. Tímto názvem jsme chtěli zákazníkům přiblížit charakteristiku tohoto čerpadla.

Kdo jsou koncoví uživatelé tohoto čerpadla?

Uživatelé budou hlavně hasiči, kteří ho budou používat při záchranných operacích. Amphibio Remote by se mohlo stát základní výbavou cisternových automobilových stříkaček. Bude sloužit hlavně pro doplňování vody z přírodních zdrojů a sekundárně pro přečerpávání vody během povodní, i když je jasné, že to není typické kalové čerpadlo.

Použití je vhodné i pro jiné obory, například ve stavebnictví, pro rybáře při provzdušňování vody. Další využití je možné v zemědělství pro dopravu vody a zavlažování.

Jak dlouho jste čerpadlo vyvíjeli?

Toto čerpadlo vychází ze zkušeností, které jsme nasbírali za celou historii firmy od roku 2006. Snažili jsme se všechny naše poznatky do tohoto modelu vložit. Samotné čerpadlo se vyvíjelo dva roky, kde jsme kombinovali zkušenosti a připomínky od našich zákazníků a uživatelů.

 

Uskutečnily se už první dodávky zákazníkům?

O tento model už začal být zájem u našich zahraničních zákazníků. První dodávky šly do Alžíru, Tunisu a na Ukrajinu. Tito zákazníci nejdříve testovali vzorky těchto čerpadel. Po otestování jsme dostali velmi dobré reference, co se týká kvality a výkonu, a první velké objednávky.

Bylo Amphibio Remote testováno v České republice?

Čerpadlo bylo testováno Technickým ústavem požární ochrany, kde proběhlo důkladné testování veškerých parametrů: výkonu, průtoku, ergonomie a dalších. Proběhl také nezávislý uživatelský test českými hasiči. Nyní čekáme na report z tohoto testování, který určitě zveřejníme.

Jaká je aktuální dostupnost tohoto čerpadla?

Od srpna tohoto roku jsme zahájili sériovou výrobu a tato čerpadla jsou naskladněna v desítkách až stovkách kusů. Toto čerpadlo bude také dostupné v dealerské síti našich partnerů v rámci České republiky: v Požární bezpečnosti na všech jejich pobočkách a také ve firmě Stimax International a Probo. Amphibio Remote tak můžete zakoupit na jejich prodejnách a v našem či jejich eshopu.

Jaká je cena toho čerpadla?

Amphibio Remote s dálkovým ovládáním nabízíme za cenu od 40 000 Kč. Druhá varianta čerpadla je bez dálkového ovládání, jmenuje se Amphibio Hydra 2 a jeho cena je o něco nižší.

Přiložené soubory
letak A3-A4 Amphibio Hydra 2 2022 cz.pdf zobrazit online PDF 3 MB
letak A3-A4 Amphibio Remote 2022 cz.pdf zobrazit online PDF 4 MB

 

Převzato www.pozary.cz

výkon:4,8 kW / 6,5 HP
max. průtok:1180 l/min (70800 l/hod)
dopravní výška:45 m
max. velikost pevných částic:1,5 cm
max. pracovní tlak:4,5 bar
hmotnost (bez náplní):30 kg
rozměry (D x Š x V):78,6 x 59,5 x 39,2 cm
výtlačný otvor:B75
motor:Briggs and Stratton 1000 PXI
objem palivové nádrže:6 l
palivo:natural 95
čerpací výkon v závislosti na výšce AMPHIBIO REMOTE
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE
Dálkový ovladač na čerpadle AMPHIBIO REMOTE
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE s dálkovým ovládáním
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE s dálkovým ovládáním
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE s dálkovým ovládáním
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE
Plovoucí čerpadlo AMPHIBIO REMOTE






SouborTypVelikost 
amphibio-remote.pdfPDF File2 879 kBstáhnout 





Související zboží

17,25 € s DPH
27,84 € s DPH
66,27 € s DPH
délka:
spojky:
69,76 € s DPH
délka:
spojky:
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz