porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Zásahová obuv Lukov 7108

Zásahová obuv Lukov 7108 -

Prodej zboží již SKONČIL. Pro jiné nás kontaktujte na poptavky@vyzbrojna.cz.

Akční cena - pouze do vyprodání zásob, množství je omezené.

 

Zásahová obuv pro hasiče – typ F2A. Lícová hovězí useň s hydrofobní úpravou. PU ochrana špice proti mechanickému poškození svršku.

Svršek:
- lícová hovězí useň s hydrofobní úpravou
- PU ochrana špice proti mechanickému poškození svršku
- v oblasti prstů ocelová kaple
- rychloupínací zip

Podešev:
- kaučuková podešev FORNAX
- ocelová planžeta proti průrazu
- antistatická
- protiskluzná
- odolná proti olejům, kyselinám a PHM
- tepelná odolnost 250°C

Vyjímatelná stélka:
- VILDONA DRYSOLE 140CLF
- antistatická
- odolná proti oděru za sucha i za mokra

Podšívka:
- 3-vrstvá podšívka s voděodolnou a prodyšnou PU membránou – LUKOV 7108

Norma:
- obuv je certifikována dle normy EN 15090:2012 a je antistatická

Velikostní sortiment: 39-40-41-42-43-44-45-46-47-48

V říjnu loňského roku jsme převzali do dlouhodobého redakčního testu zásahovou obuv Lukov 7108. V průběhu pěti měsíců jsme v obuvi absolvovali velkou spoustu různých zásahů – od požárů přes technické zásahy spojené například s řezáním stromů až po dopravní nehody. V obuvi se hasilo, vyprošťovalo, pohybovalo ve vodě i běhalo po schodech vícepodlažních budov. Vzhledem ke zvolenému testovacímu období jsme si prošli teplem i zimou.
Lukov 7108

Charakteristika obuvi

Svršek boty Holík Lukov je vyroben z lícové hovězinové usně s hydrofobní úpravou. Špice je chráněna polyuretanovou výztuhou před mechanickým poškozením svršku. V oblasti prstů je ocelová kaple. Zapínání tvoří poměrně známý a standardní rychloupínací zip.

Podešev je kaučuková, typu Fornax, antistatická (jako celá obuv) a protiskluzná. Samozřejmostí je ocelová planžeta proti průrazu. Podešev odolá teplotě až 250°C, olejům, kyselinám i pohonným hmotám a mazivům. Vyjímatelná vnitřní stélka Vildona Drysole 140CLF je antistatická, antibakteriální a odolná proti oděru za sucha i za mokra.

Lukov 7108

Holík dodává obuv Lukov ve třech variantách, my jsme testovali tu „prostřední“ – tedy s třívrstvou voděodolnou a prodyšnou membránou Yuma.

Obuv je certifikována dle normy EN 15090:2012.

Naše dojmy z testu

Boty s membránou Yuma jsme oproti verzi se Sympatexem zvolili kvůli jejich ceně – ta z nich totiž při výši okolo 3 500 Kč dělá velmi zajímavou výstroj především pro dobrovolné jednotky, které jsou při nákupech často omezeny finančně.

Celá obuv na pohled působí „standardně“ – koncept, na který je spousta českých hasičů zvyklá nezklame, vypadají dobře a bytelně.

Lukov 7108

První dojem po obutí byl jasný – bota je tvrdá. V průběhu testu moc nezměkla, na druhou stranu jsme tvrdost subjektivně ocenili, protože u více než poloviny zásahů díky tomu nebylo třeba botu vůbec zapínat – ostatně v tomto směru jsme bojovali s psychologickým problémem především proto, že „testovací“ hasič byl v podstatě odchován na obuvi nazouvací, holeňové a zapínání boty pro něj nebylo obvyklou činností při výjezdu. Kotník ale držel správný směr i bez zapnutí, stejně dobře obuv držela na noze. Takže jsme nakonec zapínali jen k požárům a dopravním nehodám a tam také ne vždy, prostě to nebylo potřeba.

I přes zmiňovanou tvrdost obuvi si nemůžeme nijak výrazně stěžovat na pohyb v nich. Ať už se jedná o běžnou chůzi či pohyb po schodech nebo v terénu – nenarazili jsme na žádný větší problém. V botách nám ani při práci v zimě nebylo nijak výrazně chladno – nosili jsme v nich však kvalitní funkční ponožky.

Lukov 7108 

Nadšeni jsme byli z membrány – ač byla deklarovaná jako velmi levné řešení, do obuvi nenateklo ani při delším stání v poměrně hluboké vodě – a to platí i po zmíněném několikaměsíčním intenzivním používání. Nepopíráme, že vyšší řady membrán jsou lepší, nicméně očekávání bylo splněno na výbornou.

Přiznáme se navíc, že jsme po dobu testu botu – kromě občasného umývání vysokotlakou vodou – nijak neošetřovali. Žádné spreje, krémy, kartáčky – nic z toho jsme nevyužili, prostě jsme obuvi dávali zabrat zcela bezstarostně.

Vzhledem k tomu, že levná zásahová obuv uspěla v náročnějších podmínkách, než ve kterých by byla u uvažovaných dobrovolných jednotek nasazována, z naší strany má jednoznačně plusové doporučení. Výborný poměr cena/výkon, odolnost i komfort nošení z ní dělá velmi hodnou volbu. Pro náročnější uživatele stačí například vybrat „Sympatexovou“ variantu, naopak pro méně náročné zde existuje verze zcela bez membrány. Stačí si vybrat.

Lukov 7108_1
Lukov 7108_2
Lukov 7108_3
Lukov 7108_4
Lukov 7108_5
Lukov 7108_5
Lukov 7108_6
Lukov 7108_8
Lukov 7108_9
SouborTypVelikost 
katalog-obuv-holik.pdfPDF File3 041 kBstáhnout 
produktovy-list-lukov.pdfPDF File410 kBstáhnout 





Související zboží

5,92 € s DPH
12,82 € s DPH
3,41 € s DPH
velikost:
3,57 € s DPH
velikost:
7,12 € s DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz