porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Přilba HEROS H30 Rosenbauer

+ dárek
Přilba HEROS H30 Rosenbauer -
Kód zboží:130 040 700
 
Dodací doba:na dotaz
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:282,16 €
Cena:341,41 €
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
konfigurace:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt
Rosenbauer

K přilbě obdržíte dárek vak ROSENBAUER v hodnotě 350 Kč.

U HEROS H30 se špičková technologie výkonné přilby HEROS Titan přenáší do jiného tvaru přilby, aby byla přístupná všem uživatelům helem typu A. HEROS H30 a HEROS Titan mají stejnou DNA a slouží jednomu a stejnému účelu: nabídnout hasičským pohotovostním službám nejlepší ochranu, nejlepší pohodlí při nošení a nejlepší použitelnost. Přilba HEROS H30 je na rozdíl od přilby HEROS Titan lehčí, kratší a jde zde možnost pozičního světla. HEROS H30 je standardně dodávána s ochranou krku a obličejovým štítem. Přilba obsahuje zátylník. 

HEROS H30 nabízí maximální sluchovou schopnost s vynikajícími ochrannými vlastnostmi. Plášť přilby vyrobený z lehkého, vysoce výkonného materiálu s vysokou stabilitou a nízkou hmotností pouze 1,23 kg (standardní verze s průhledným štítem na ochranu obličeje a standardní ochranou krku), stejně jako důmyslný systém nastavení pro dokonalé uchycení zajišťují maximální ochranu a vynikající pohodlí při nošení.

HEROS H30 lze uvést do dokonalé rovnováhy díky ergonomickému vyrovnání těžiště helmy na ose těla. Těžiště a vzdálenost k hledí lze nastavit rychle a snadno, protože skořepina přilby se může pohybovat tam a zpět vzhledem k interiéru.

Protipožární přilba HEROS H30 je certifikována podle EN 443: 2008, EN 16471, EN 16473, ISO 16073: 2011 a EN 14458: 2018.
Štíty na ochranu obličeje a očí jsou certifikovány podle EN 14458 a jsou navrženy v nejvyšší optické třídě 1. Zajišťují lepší viditelnost během používání a jsou mimořádně pohodlné na nošení, a to i při dlouhodobém používání. Všechny zorníky jsou vhodné i pro lidi, kteří nosí brýle.

Přilba je k dispozici v následujících barvách:

  • signální žlutá luminiscenční
  • luminiscenční
  • červená
  • červená reflexní
  • modrá
  • černá
  • bílá

Inovativní poziční světlo LED na zadní straně helmy zajišťuje zvýšenou viditelnost záchranné služby v situacích bez cizího světla. Lampa je vyrobena z plastu odolného proti teplu a ohni, odolná proti výbuchu (certifikace právě probíhá) a lze ji bez nářadí zaklapnout do zadní části helmy. Svítivost lze nastavit v 5 úrovních a lze zvolit 2 provozní režimy - nepřetržitý a blikající. - SVĚTLO NENÍ SOUČÁSTÍ PŘILBY, NAJDETE HO V SOUVISEJÍCÍM ZBOŽÍ

Osvědčený otočný knoflík HEROS na zadní straně helmy umožňuje rychlé a snadné nastavení velikosti zvenčí a lze jej bez námahy ovládat i v rukavicích. Speciální tvar poskytuje větší přilnavost a lepší pocit, převodovka zajišťuje velkorysý rozsah nastavení.

Přilba HEROS H30 je standardně vybavena vysoce účinnou, tepelně izolační odpruženou vložkou. Díky své propracované koncepci ochrany minimalizuje energii nárazu a také chrání hlavu před teplem.

Ochrana hran připevněná přímo k helmě je u hasičské helmy HEROS H30 standardem a účinně chrání hranu helmy před nárazy, známkami opotřebení a poškození.

Volitelně dostupné adaptéry masky HEROS H30 nabízejí flexibilní možnosti nastavení a jsou vhodné pro použití se všemi běžnými maskami na ochranu dýchacích cest. Adaptéry masky lze optimálně nastavit dopředu a dozadu i nahoru a dolů.

Výkonná svítilna jako volitelné příslušenství, odolná proti výbuchu, má 3 různé úrovně osvětlení. Lze ji připevnit a znovu vyjmout bez použití nástrojů stisknutím dvou uzamykacích tlačítek vlevo a vpravo. Lze ji tedy použít jako "lampu" na helmu nebo jako ruční svítilnu.

Na podporu hledání lidí lze termokameru C1 připevnit přímo na helmu bez použití nástrojů a pomocí rukojeti bez dalšího adaptéru. Velkou výhodou je, že tísňové služby mají při práci vždy obě ruce volné.

Nejnovější hasičská přilba od Rosenbauera s označením H30 má dle slov výrobce stejnou DNA jako její větší bratr Titan, je však lehčí, kratší a vzadu svítící/blikající. Do testu nám ji zapůjčila Požární bezpečnost.


Na první dobrou je těžké novinku zařadit. Rosenbauer dlouhodobě nabízí i přilby Matrix a Smart, které se nebojíme označit za „lehké“. Nová „há třicítka“ přebírá od Titana několik designových prvků, přední svítilnu, kromě brýlí (mohou být i tónované) také štít (čirý, nebo zlatý) a možnost uchycení masky dýchacího přístroje.

Titana ale nenahrazuje, nýbrž doplňuje.

Exaktní odpověď dá až nahlédnutí do norem. Zatímco mezi hasiči hojně rozšířený Titan je dle normy EN 443:2008 certifikován jako B/3b, nová H3 je A/3b.

Což zjednodušeně řečeno dle normy znamená, že „A“ nechrání tak důkladně oblast kolem uší. Na stranu druhou to znamená, že v ní lépe uslyšíte, což se při poslechu vysílačky u zásahu mnohdy může hodit. Část za lomítkem, 3b, určuje, že obě přilby chrání (při použití štítu) i nos a ústa.


Navzdory této malé odlišnosti ale lze H30 použít pro hašení uvnitř budov, pojďme se tedy podívat na detaily.

Aktuálně u hasičů používané nejnovější Gallety a Titanové váží cca 1,4 kg, což není pro každodenní nošení úplně málo. U nové H30 Rosenbauer dokázal srazit hmotnost na 1,23 kg a někdo tak může ubraných 170 gramů ocenit.

Světlo vpředu, mlhovka pro lepší viditelnost vzadu

Na čelo přilby lze umístit svítilnu. Je zcela stejná jako u Titana – na tři AAA baterie (jsou přiložené), použitelná ve výbušném prostředí, prachotěsná, splňující normu IP 67 s přibližně desetihodinovou výdrží. Váží 130 gramů.


Když u světel zůstaneme, vyplatí se přilbu H30 otočit – na zadní části totiž nalezneme jednu z těch větších inovací. Nad kolečkem-knoflíkem, kterým se nastavuje velikost, je nyní vytvořen prolis, do kterého lze umístit poziční světlo, nebo chcete-li – „mlhovku“.

Až 200 hodin na jednu AAA baterii zvládne svítit červené světélko, díky kterému je hasič vidět zezadu o něco lépe – hlavně v zakouřeném prostoru. Samozřejmě záleží i na tom, jaká z pěti možných svítivostí je nastavená (jak ji nastavit se dozvíte v přiloženém manuálu).


Světlo splňuje třídu ochrany IP 54, v souladu s požadavky na ochranu proti výbuchu je zachován stupeň krytí IP 20. Váží 36 gramů. Zatímco baterie v přední svítilně vyměníte i s pětikorunou místo šroubováku, u mlhovky jsou šroubky křížové.

Pohodlnost nade vše

Jak jsme již zmínili, zadní knoflík pro „utažení“ přilby kolem hlavy zůstal. Proč měnit něco, co funguje – tedy, alespoň někomu… Známe i hasiče, kterým Rosenbauer prostě nesedí, přepadává, nedrží.

Už dávno ale neplatí, že přilbu vybalíte z krabice a prostě ji používáte. Vyplatí se věnovat prvotní hodinku přesnému štelování, u zásahu se vám pak přilba odvděčí. To ostatně platí i pro Titana, kde je systém nošení velmi podobný.

Celou výstelku lze vyjmout a přesně nastavit, postup je podrobně popsaný v manuálu. Stejně tak lze posunout těžiště přilby.


Vložka pomáhá i s tepelnou izolací, minimalizuje také energii případného nárazu.

Po spodním obvodu přilby je opět ochrana hran, oproti bratříčkovi ale přilba nedokáže „stát“. Na skříňce vám vždy přepadne dopředu a opře se o štít. Ale jasně, to vadí jen u úplně nové přilby, protože stačí jedno drbnutí o něco při zásahu a už je to jedno…

Všechny štíty na ochranu obličeje a očí jsou certifikovány podle normy EN 14458 a jsou navrženy v nejvyšší optické třídě 1. Zajišťují lepší viditelnost během používání a jsou i při dlouhodobém používání pohodlné na nošení. Problém nebudete mít ani v případě, že nosíte brýle.

U hasičů už našla své místo

U (nočního) zásahu přilba samozřejmě budí zájem nejen kvůli zadní pozičce, ale i svému tvaru. Opticky totiž na hlavách hasičů působí širší a některý z velitelů by mohl mít pocit, že to je „lehká“ přilba. To jsme ale popsali výše.


Máme je ve výbavě od loňského prosince a jsme spokojeni. Nastavení je trochu pracné, ale to uděláte jednou a potom si už jen hrajete s kolečkem vzadu na přilbě.

Plus je integrovaná svítilna, neplete se na boční straně, když si nasazujete masku s kandahárem. Skvělé jsou i zadní červená světla, podle kterých si ve tmě poznám svoji jednotku (zatím je nikdo v okolí nemá). Jsou pohodlné i při dlouhém nošení.

Případné poškození povrchového nástřiku, třeba silným nárazem do rozvodu sprinkleru a pod. lze přilbu opravit opravnou sadou. Ochranný štít lze překlopit téměř přes celé hledí masky,

uvedl v komentářích Martin V. z jednotky Mladé Buky.


Přilbu lze zakoupit přímo na webu distributora Rosenbauera pro Českou republiku, společnosti Požární bezpečnost. Ceny začínají na 8 489 Kč, liší se dle požadované výbavy.

 

Převzato www.pozary.cz

polepy:NE (možno objednat)
barva skořepiny:signální žlutá-luminiscenční
štít:čirý
brýle:NE (možno objednat)
zátylník:ANO
systém kandahár:NE
držák svítilny:NE (možno objednat)
teplotní rozsah:od - 40°C do více než 300°C
hledí:optické sklo třída 1
životnost:při pravidelných revizích neomezená
normy:EN 443:2008, EN 16471, EN 16473 a ISO 16073
velikost:49 - 67 cm
hmotnost:1,22 kg
přilba HEROS H30
přilba HEROS H30
poziční světlo
poziční světlo PL1
otočný knoflík
tepelně izolační odpružená vložka
ochrana hran
adaptéry masky
svítilna
termokamera


SouborTypVelikost 
navod.pdfPDF File1 158 kBstáhnout 
pozicni-svetlo-pl1.pdfPDF File612 kBstáhnout 
prospekt-heros-h30.pdfPDF File3 350 kBstáhnout 





Související zboží

13,73 € s DPH
48,12 € s DPH
115,96 € s DPH
38,39 € s DPH
4,71 € s DPH
11,37 € s DPH
objem:
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz