porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Dobráci pro obci, 5. díl

26.03.2020

Vážení kolegové dobrovolní hasiči,
v obcích i ve městech jste jedni z mála, kteří máte důvěru spoluobčanů i seniorů. Právě ti teď vaši pomoc a dobrou radu budou potřebovat. Proto vám nyní pravidelně přinášíme stručnou, ale potřebnou informaci o tom, co je pro zdraví starších spoluobčanů důležité a čím jim vy konkrétně pomůžete a  poradíte.

KDY FUNGUJE A NEFUNGUJE ROUŠKA

Je nádherné sledovat, jak všichni dobrovolně šijí roušky na všech šicích strojích, které doposud stály opuštěné někde ve spíži. A nejen to: určitě jste všichni už začali pomáhat svým spoluobčanům seniorům v obci. Teď zbývá jen celkem důležitá věc: abychom se je všichni naučili správně používat. Roušky chrání, ale musí se umět správně nasadit a hlavně sundat.

Poraďte všem kolem vás, i seniorům, jak správně roušky nasazovat a nosit. Jednoduchý návod vydala Světová zdravotnická organizace. Najdete jej v tomto článku. Prosím vytiskněte tento návod i seniorům ve vaší obci.

rouska1.jpg

rouska3.jpg

rouska4.jpg

rouska5.jpg

rouska6.jpg

rouska7.jpg

Vaše doktorka kamarádka

Gianna Conti

Gianna.jpg

Informace pro vás připravuje MUDr. Gianna Conti, MBA, vydavatelka vám již dobře známého hasičského a záchranářského časopisu RESCUE report, www.rescue.cz. Paní doktorka je uznávanou specialistkou na zdravotní prevenci.

webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz