porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

ANGEL - zásahové rukavice (DOPRODEJ)

ANGEL - zásahové rukavice (DOPRODEJ)

Prodej zboží již SKONČIL.


Materiál PBI® + nová konstrukace manžety COMPACT.
Čtyřvrstvá textilní rukavice s membránou. Základní a nosnou vrstvou pro hřbet rukavice je extra odolný materiál PBI®, který nadále zvyšuje ochranu proti mechanickým a tepelným rizikům.
Dlaň je vyrobena z Kevlaru® se silikonovým povrstvením, kerý zajišťuje odolnost vůči teplu, oděru a řezu a díky své pružnosti poskytuje vysokou citlivost a komfort při práci.
Na hřbetu rukavice jsou použity kevlarové výztuhy, poskytující lepší ochranu v nejexponovanějších místech.
Rukavice je vybavena vysoce prodyšnou membránou Porelle®, která je voděodolná a zároveň tvoří bariéru proti bakteriím, krvi a chemickým látkám.
Další vrstvu  tvoří kombinace technického Kevlaru® a Nomexu®, která   zvyšuje odolnost proti teplu, oděru a řezu.
Bezprostřední ochranu ruky tvoří poslední vrstva – podšívka, vyrobená ze stoprocentního Kevlaru®.
Skladba těchto materiálů umožňuje použití rukavic v náročných podmínkách při zachování vynikající citlivosti.
Rukavice se vyrábí v provedení s manžetou COMPACT.
Nová konstrukce manžety je dokonale kompaktní s pružnou manžetou rukávu hasičského kabátu, také jeho svrchní částí a umožňuje snadné prozutí i za mokra.
Rukavice jsou testovány a certifikovány dle normy EN 659:2003 – Ochranné rukavice pro hasiče.

Angel

Pokud chcete vědět do které velikostní skupiny vaše ruka patří, řiďte se těmito pokyny: Textilním metrem nebo provázkem si změřte obvod ruky (praváci pravou a leváci levou ruku) přes vyklenuté klouby. V místě kloubů prstních a záprstních kostí je lidská ruka nejširší. Ruka musí být sevřena tak, aby se konec ukazováku mírně dotkl špičky palce. Touto délkou v cm zjistíte svou velikost ruky a s pomocí následujíci tabulky určíte potřebnou velikost rukavice.

Velikostní sortiment zásahových rukavic - 3D střih:

obvod ruky (cm)

14,2-16,7

16,7-19,2

19,2-21,7

21,7-24,2

24,2-26,7

26,7-29,2

29,2-31,7

velikost rukavice

6

7

8

9

10

11

12

RECENZE: Karla a Angel, rukavice od Holíka

Přinášíme vám další recenzi dvojice zásahových rukavic z produkce našeho výrobce, firmy Holík International. Jedná se o modely Karla a Angel, které má naše redakce k dispozici na testování.

Přinášíme vám další recenzi dvojice zásahových rukavic z produkce našeho výrobce, firmy Holík International. Jedná se o modely Karla a Angel, které má naše redakce k dispozici na testování.

Server Požáry.cz dostal k otestování začátkem letošního roku dva páry zásahových rukavic od našeho největšího výrobce těchto osobních ochranných pomůcek, zlínské firmy Holík International. Jedná se o rukavice z kategorie dražších modelů, neb je na jejich výrobu použit Nomex/Kevlar a také moderní a kvalitní materiál PBI, což je logický nárůst jejich ceny oproti stále hojně používané kůži. Hasiči tak mají možnost pořízení kvalitní ochranné pomůcky, která je výborná pro stránce bezpečnosti, tak i komfortu nošení.

Rukavice Holík Karla i Holík Angel jsou čtyřvrstvé celo/textilní s prodyšnou voděodolnou membránou. Hřbetní část je u modelu Karla z nomexových vláken, rukavice Angel jsou z vlákna PBI, dlaň je u obou modelů kevlarová se silikonovým potahem. Rukavice Karla i Angel mají stejný střih, liší se jen v použitém materiálu na jejich výrobu.

O vlastnostech použitých materiálů bylo již napsáno mnoho slov. Odolnost proti plamenům je u nomexového vlákna dostatečně známá, materiál PBI se již také dostává do podvědomí hasičů. Kevlar opětovně obstál proti prořezu.

Server POŽÁRY.cz již rukavice od firmy Holík International zkoušel a to minulý rok. Jednalo se o modely Mercedes a Diamond. I přes jejich kvalitní provozní vlastnosti jim byla jedna věc vytýkána a to velmi nesnadné jejich opětovné navlékání na mokré či zpocené ruce. Rukavice, které testujeme a nyní představujeme, čili modely Angel a Karla, jsou v tomto směru o obrovský krok dál. Jejich vnitřní provedení je jiné koncepce a tak navlékání na mokré ruce nečiní již větší problémy. Další novinkou oproti předchozím testovaným modelům je manžeta. Její provedení Compact značně pomáhá se snadným a bezpečným navléknutím rukavic v těsné spolupráci s pružnou manžetou zásahového kabátu. Zjednodušeně řečeno, oblékneme si zásahový kabát (V. Porkát – Fénix III/Fireman V, P. Svoboda – Fireman Tiger), poutko jeho vnitřní elastické manžety přetáhneme přes palec, ohrneme manžetu vrchního materiálu, na ruku navlékneme přes elastickou manžetu rukavici, přes její manžetu přetáhneme nomexový lem vrchní vrstvy kabátu. Rukavici také lze stáhnou dle libosti pomocí pásku na suchý zip. Podrobný postup naleznete ve fotogalerii.

Závěr o testovaných rukavicích je jednoznačný, shodla se na něm i přes drobnější názorové rozdíly na některé věci naše testovací dvojice při vzájemných konzultacích a tvorbě této recenze – rukavice Karla i Angel jsou více než kvalitním výrobkem pro hasiče, tomu však odpovídá i jejich vyšší cena. I přesto je můžeme pro použití u hasičských jednotek lze jen doporučit. Další podrobnosti se dozvíte v detailním popisu od obou testmanů.

Karla – popis od výrobce

  • Nová konstrukce manžety COMPACT
  • Čtyřvrstvá celotextilní rukavice s membránou.
  • Základní a nosnou vrstvou pro hřbet rukavice je materiál Nomex®.
  • Dlaň je vyrobena z Kevlaru® se silikonovým povrstvením, které zajišťuje odolnost vůči teplu, oděru a řezu a díky své pružnosti poskytuje vysokou citlivost a komfort při práci.
  • Na hřbetu rukavice jsou použity kevlarové výztuhy, poskytující lepší ochranu v nejexponova­nějších místech.
  • Rukavice je vybavena vysoce prodyšnou membránou Porelle®, která je voděodolná a zároveň tvoří bariéru proti bakteriím, krvi a chemickým látkám.
  • Další vrstvu tvoří kombinace technického Kevlaru® a Nomexu®, která zvyšuje odolnost proti teplu, oděru a řezu.
  • Bezprostřední ochranu ruky tvoří poslední vrstva – podšívka, vyrobená ze stoprocentního Kevlaru®.
  • Skladba těchto materiálů umožňuje použití rukavic v náročných podmínkách při zachování vynikající citlivosti.
  • Rukavice se vyrábí v provedení s manžetou COMPACT.
  • Nová konstrukce manžety je dokonale kompaktní s pružnou manžetou rukávu. hasičského kabátu, také jeho svrchní částí a umožňuje snadné prozutí i za mokra.
  • Rukavice jsou testovány a certifikovány dle normy EN 659:2003 – Ochranné rukavice pro hasiče.
  • Velikostní sortiment: 6–7–8–9–10–11–12
  • Cena u prodejců cca 1900,– Kč

Hodnocení rukavic Karla dle Petra Svobody:

 – zásahové rukavice Karla testovány při běžné zásahové činnosti po dobu více jak šesti měsíců

Po celou dobu testování jsem byl s nimi spokojený. Můj první dojem je velice dobrý. I po pár vypráních se jejich tvar a schopnosti nijak nesnižují. Rukavice jsem měl i při požáru truhlárny v Mukařově (článek ZDE), kde mi bez problému ochránily ruce, přičemž kolega, který měl zásahové rukavice od jiné firmy, měl opařenou ruku.

Potvrzená pozitiva, deklarovaná výrobcem:

-opět výborné zpracování do nejmenšího detailu ať co se týká kvality materiálu, tak samotného provedení rukavice

 – dobrý je kevlarosilikonový potah dlaně, jenž zvyšuje komfort použití a samozřejmě i odolnost rukavice vůči agresivním látkám

 – suchý zip, který slouží k utažení rukavic na rukou je i po několika vypráních plně funkční a drží celou svou plochou


Negativa:

- dle mého soudu moc krátká manžeta, sice funguje dle výrobce se zásahovým kabátem a jeho manžetou, to se ostatně při testování jednoznačně potvrdilo, ale raději používám rukavice s dlouhou manžetou, tzv, svářečskou, která se navléká přes lem kabátu a umožní i lepší nandání rukavic na ruce, toto však jen můj subjektivní názor

 – vyšší cena, která samozřejmě odpovídá kvalitě, sice rukavice stojí o něco víc, dle různých prodejců, všeobecně lze říct, že se jejich cena pohybuje těsně pod hranicí 1900,– Kč včetně DPH, ale je zde zaručen komfort a bezpečnost nošení a kvalita zpracování


Angel - popis od výrobce

  • Materiál PBI® + nová konstrukace manžety COMPACT.
  • Čtyřvrstvá textilní rukavice s membránou. Základní a nosnou vrstvou pro hřbet rukavice je extra odolný materiál PBI®, který nadále zvyšuje ochranu proti mechanickým a tepelným rizikům.
  • Dlaň je vyrobena z Kevlaru® se silikonovým povrstvením, kerý zajišťuje odolnost vůči teplu, oděru a řezu a díky své pružnosti poskytuje vysokou citlivost a komfort při práci.
  • Na hřbetu rukavice jsou použity kevlarové výztuhy, poskytující lepší ochranu v nejexponova­nějších místech.
  • Rukavice je vybavena vysoce prodyšnou membránou Porelle®, která je voděodolná a zároveň tvoří bariéru proti bakteriím, krvi a chemickým látkám.
  • Další vrstvu tvoří kombinace technického Kevlaru® a Nomexu®, která zvyšuje odolnost proti teplu, oděru a řezu.
  • Bezprostřední ochranu ruky tvoří poslední vrstva – podšívka, vyrobená ze stoprocentního Kevlaru®.
  • Skladba těchto materiálů umožňuje použití rukavic v náročných podmínkách při zachování vynikající citlivosti.
  • Rukavice se vyrábí v provedení s manžetou COMPACT.
  • Nová konstrukce manžety je dokonale kompaktní s pružnou manžetou rukávu hasičského kabátu, také jeho svrchní částí a umožňuje snadné prozutí i za mokra.
  • Rukavice jsou testovány a certifikovány dle normy EN 659:2003 – Ochranné rukavice pro hasiče.
  • Velikostní sortiment: 6–7–8–9–10–11–12
  • Cena u prodejců cca 2000,– Kč

Hodnocení rukavic Angel dle Václava Porkáta:

- rukavice testovány zhruba od února tohoto roku při běžném používání u všech druhů zásahů, zejména však u požárů

 – na první pohled je vidět odlišnost v hlavním použitém materiálu oproti běžným modelům rukavic, neboť vlákno PBI má charakteristickou pískovou barvu, jedná se o pro činnost hasiče kvalitní materiál, jeho přednosti jsou vidět na zásahových oblecích, z něj vyrobených

 – dobrý je pružný silikonový potah dlaně, který je z Kevlaru, dle praxe dobře brání průniku tepla a proříznutí, výrobcem deklarovaná citlivost a komfort při práci se potvrdila na výbornou, např. nasazení masky Dräger Panorama Nova s kandahárovým upínáním je věru snadné

 – oceňuji i kevlarové výztuhy na hřbetu rukavic, hasič musí občas sahat do velmi stísněných prostor, v tomto případě jsou ruce díky Kevlaru chráněny ze všech stran

 – rukavice díky membráně dobře odolávají vodě, i jak je deklarováno různým chemikáliím a krvi

 – pro bezpečnost rukou je podstatná i další vrstva, kterou tvoří kombinace Kevlaru a Nomexu, jenž zvyšuje jejich odolnost vůči teplu a prořezu

 – poslední vnitřní vrstva, kterou je podšívka z Kevlaru, poskytuje po navlečení příjemný pocit na rukou i při několikahodinovém použití, lze je relativně pohodlně navlékat na mokré ruce

 – manžeta Compact dotváří dokonalý komfort nošení, její pásek na suchý zip neztrácí své vlastnosti, z mého pohledu s ní panuje naprostá spokojenost

 – rukavice mají i nezbytný reflexní pruh, tentokrát v barvě stříbrné

 – díky poměrně dobré a velké karabině se snadno připnou na poutko u zásahového kabátu, já je však nosím v levé kapse kabátu, jako všechny předchozí

 – i po několika vypráních rukavice nemění tvar ani kvalitu


Negativa:

- vyšší cena – to je daň za kvalitu, model Angel se pohybuje okolo 2000,– Kč s DPH

 – písková barva materiálu PBI se velmi rychle špiní a to téměř při jakémkoliv styku horní části rukavice s čímkoliv u zásahu, po vyprání je špína stále viditelná

 – v případě použití obleku Záchranář II, který má jiný konec rukávu, ztrácí manžeta Compact svůj smysl (v tomto případě je lepší použít rukavice s klasickým nápletem, či vyšší, tzv. svářečský model)


Holík International stále dodává ke každému páru rukavic také kvalitní ochranný regenerační krém na ruce. Ten také lze hodnotit kladně. Dá se říct, svým složením a účinkem se mírně podobá známému výrobku Indulona, avšak krém Holík International je vyvinutý firmou ALPA speciálně pro hasiče. Vyjma klasických vlastností jako je např. regenerace pokožky tento krém podporuje hojení drobných poranění kůže a má také dle dodavatele urychlit hojení popálenin.

zdroj: www.pozary.cz

membrána:ANO
použití:zásahová
svrchní materiál:celotextilní
AngelAngel





Související zboží

478 Kč s DPH
395 Kč bez DPH
254 Kč s DPH
210 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz