porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)

Prilba Gallet F1 XF - fotoluminiscencní (zlatý štít)

Prodej zboží již SKONČIL.


Přilba Gallet F1 XF fluorescenční VČETNĚ ZÁTYLNÍKU! Tato přilba byla mnoho let vyvíjena ve spolupráci i s českými hasiči a na základě jejich zkušeností a připomínek.

Gallet F1 XF vychází z předchozího modelu Gallet F1SF, který byl na trhu řadu let. Vychází z úplně nové koncepce, která si zakládá na novém tvaru skořepiny, která je vyrobena z inovovaného termoplastu tudíž má tedy lepší vlastnosti oproti předchozímu modelu.

Výhody:

  • konstrukce podbradníku je pohodlnější a již nevadí při nošení masky
  • nastavení hloubky přilby a podbradního řemínku, který je tříbodový
  • nastavení čelních brýlí ve dvou rovinách, tedy samotné snadné spuštění brýlí v rukavicích a poté přitažení brýlí dle tvaru obličeje člověka (nevadí ani brýle dioptrické)
  • více otevřená, proto je v ní lepší slyšitelnost

Zlatý štít
Umožnuje i částečné stažení přes celoobličejovou masku IDP a tím pádem chrání zrak zasahujícího hasiče. Čelní štít je opatřen západkou proti samovolnému spuštění v ochranném protichemickém obleku. Pozlacení štítu je provedeno novou patentovanou technologií a štít je tak mnohem odolnější proti oděru.

Dvě svítilny
Je možné zabudovat dvě integrované svítilny do těla přilby, které umožnují dokonalé osvícení prostoru před hasičem. Po zapnutí svítilny je stav baterie indikován krátkým zablikáním svítilny – 3 záblesky signalizují plné nabití baterie; 2 záblesky kapacitu cca 50% baterie a 1 záblesk méně než 25%. Integrovaná svítilna není součástí. 

Certifikace
Samotná přilba byla certifikována se zátylníkem, ale zároveň prošla certifikací i bez pokoveného zátylníku. Schválená dle EN443:2008, EN14458:2004. Vyhovuje značení dle nařízení GŘ HZS ČR.

Polepy
Lze použít speciální polepy – nicméně tyto polepy musí být originální přímo od výrobce. Jsou vyrobeny ze speciálního materiálu a jen s originály přilba plní ochranou funkci dle certifikace.

Těžiště přilby
Oproti předchozímu modelu sníženo o 3cm, sedí na hlavě lépe a zejména po delším nošení se nezdá tak těžká. Přestože hmotnost přilby je stejná jako u klasické Galletky F1 SF – tedy 1,4 kg – pocitově se zdá tento model lehčí.

Čelní štítek
Vyměnitelný, k dispozici je i pozlacená verze.

Umístění externí svítilny
Integrovaný světelný modul 4LED, hmotnost 100g. Díky rovnoměrnému rozmístění na přilbě ani nepoznáte, že svítilnu máte. Světla jsou umístěna tak, že s každým pohnutím hlavy vidíte přesně tak, jak potřebujete. Nemusíte upravovat svítilnu ani se bát, že se vám někde zachytí nebo upadne. 

Upínání celoobličejové masky IDP pomocí kandaháru je daleko snažší a přesnější, díky větší m západkám a prolisům ve skořepině. Toto vše je možné dělat v rukavicích.
Uvnitř přední části jsou bajonetové západky pro upevnění holandského límce.
Systém pro upínání holandského límce a zátylníku je stejný, nicméně není kompatibilní s předchozí verzí F1SF.
Do přilby je možné umístit náhlavní soupravu k radiostanici pro lepší komunikaci – tento systém se v současnosti připravuje.

Bezkonkurenční pohodlí:

  • bez tlakových bodů na hlavě, s vycpávkou umožňující snadnou péči a použití
  • polstrovaný hlavový pásek, 2 verze (kožený a nomex)
  • vyjímatelná a omyvatelá vycpávka
  • nastavení výšky

Nastavení polohy:

  • nošení pro zajištění optimálního pohodlí a vyvážení pro všechny typy uživatů
  • nastavení úhlu vzadu a vepředu pro zajištění optimální polohy nošení
  • nastavení zadního pásku pro zvýšení stability
  • jasně žlutá barva pro intuitivní nastavení




Nastavitelné ochranné brýle:

  • optimální pro všechny obličeje, zabraňující úrazům
  • snadná manipulace bez rušení zorného pole
  • kompatibilní s dioptrickými brýlemi
  • nastavení úhlu ochranných brýlí s mechanickou zarážkou
  • optická třída 1

K přilbám dodávaným dle EN443:2008 lze používat jen spolu s přilbou schválené příslušenství (svítilny, komunikační sady, ochranné masky, samolepky apod.). 
Pokud k přilbě schválené dle EN443:2008 není používáno spolu s přilbou certifikované příslušenství, pak se na ni samotnou ani na používaný celek nemůže vztahovat platný certifikát
.

Při korektní údržbě a pravidelných revizích NEOMEZENÁ ŽIVOTNOST PŘILBY

Jsme certifikovaným dodavatelem těchto přileb a jsme oprávněni provádět jejich revize a opravy.

V případě jakýchkoliv specifických dotazů neváhejte kontaktovat některého z našich produktových specialistů - autorizovaných techniků:

Tomáš Entlicher     

entlicher@vyzbrojna.cz    

tel.: +420 724 796 110     

produktový specialista stř. Jihlava

Martin Voráček

voracek@vyzbrojna.cz

tel.: +420 733 641 415

produktový specialista stř. Praha

 

Nová zásahová přilba Gallet F1 XF si říká o trofej královny mezi konkurentkami, je nejlepší Galletou všech dob

Tři měsíce jsme zkoušeli očekávanou přilbu Gallet F1 XF, která jde po celém světě právě v těchto dnech do prodeje. Připravili jsme pro vás naše dojmy, ale i celkové hodnocení dalších hasičů, kterým jsme přilbu půjčili.

V České republice byla oficiálně představena na veletrhu PYROS 2013. Firma MSA/Auer, je dlouhodobý dodavatel populárních přileb Gallet. Nová helma Gallet F1 XF je jejich nástupkyní a i ona byla vyvíjena mnoho let v úzké spolupráci s hasiči, včetně těch z České republiky.

Komfort nošení je její předností

Přilba přináší také nové prvky a komfort nošení. A právě komfort nošení přilby byl tou nejzásadnější a pozitivní změnou. Nebyl to dojem jen nás v redakci, ale potvrzovali to i hasiči, kteří měli možnost přilbu vyzkoušet.

Hlava do přilby pěkně sedne, o komfortní nošení se pak postará i nový upínací systém spolu se zadním regulačním kolečkem, ke kterému se dostanete velmi dobře. Stačí ho nastavit na vaší velikost a vše zůstane tak, jak jste si zvolili.

Otáčením kolečka se posouvá pouze zadní část, která vám celou upínací konstrukci pevně přilepí k hlavě. Polstrované pásky jsou příjemné, stejně jako polstrování na temeni hlavy. Celkově přilba sedí velmi dobře a nikde netlačí. Plastové kolečko a upínací přezka jsou výrazně žluté barvy.

Upínací systém pro masku byl vylepšen

Boční plastové úchyty pro systém kandahár jsou bytelné, částečně utopené ve skořepině. Úchyty jsou dobře nastavitelné tak, aby vám maska po nasazení seděla ideálně. Přesto jsme se v začátcích testování setkávali s horší přesností nasazování. Bylo to dáno nezvyklou celkovou šířkou přilby. Po delším zacházení jsme do rukou dostali cvik a celý postup se stal o mnoho snadnějším.

Díky novému systému vysouvání brýlí došlo k odstranění problému, kdy si zasahující hasič masku zachytil za páčku pro posouvání brýlí.

Nově máte u přilby možnost zvolit si integrovanou svítilnu

Na obou stranách přilby je prostor pro volitelnou integrovanou LED svítilnu, která má schválení dle směrnice ATEX. Slouží zejména k osvětlení pracovního prostoru hasiče (ruce, nohy, do vzdálenosti cca 10 m). Svítilna se upevňuje z vnitřní strany přilby jednoduchým "nacvaknutím" a stejným způsobem ji lze také vyjmout, pokud by to bylo potřeba.

Zapíná se pomocí "tlačítka" na pravé straně modulu, kde jsou rovněž umístěny 3 ks AAA baterií. Po zapnutí svítilna zabliká, informuje tak o úrovni nabití. Hmotnost svítilny je 110 g včetně baterií.

Kromě toho, že svítilna výborně osvětluje okolí hasiče, je hlavní výhodou, že při jejím připojení se nemění těžiště přilby. Ať již je přilba vybavena integrovanou LED svítilnou nebo ne, stále zde zůstává možnost připojení známé externí, a to stejným systémem, jako u předchozí verze přileb.

Testováno v extrémních podmínkách

Před testováním přilby v kontejneru došlo k výměně zlatého štítu za čirý. Chtěli jsme tak porovnat stejně vybavenou přilbu, jakou nyní nabízí konkurence. Samozřejmě, že zlatý obličejový štít poskytuje lepší ochranu a je u přilby Gallet F1 XF standardní výbavou.

Protižárový štít se vytahuje uchycením za kšilt, pak vyjede z útrob přilby. Stejně tak integrované ochranné brýle, které vytáhnete zatažením za vystouplou část, která je na pravé i levé straně.

Zde jsme se setkali i s negativní reakcí, kdy někteří hasiči upřednostňují mechanizmus bočního sklápění. Přesto se nám brýle vytahovaly dobře i v rukavicích. Oceňujeme, že je vystouplá část pro uchycení brýlí na obou stranách i pro levoruké hasiče.

Díky patentovanému systému uchycení je lze nastavit dle požadavků každého hasiče, tedy třeba dál od obličeje. Nedochází tak k jejich pocení a mlžení. Celkově méně překážejí, ve srovnání s předchůdkyní.

Celoobličejový štít zasahuje až do spodní části k bradě. Máte tak lepší pocit ochrany.

Konstrukce je zcela jiná než u předchozí verze

Skořepina testované přilby Gallet F1 XF je žlutá fluorescenční s nápadnými prolisy v zadní části. Je vyrobena z inovovaného vstřikovaného termoplastu s neomezenou životností (při provádění pravidelných revizí). V nejběžnější velikosti M je hmotnost 1450 g.

Nový tvar skořepiny umožňuje bez omezení výhled do stran (zachován zorný úhel 180°), pohled nahoru (již nepřekáží obličejový štít, jako u předchozí přilby) a záklon hlavy hasiče i s dýchacím přístrojem na zádech, díky zkosení zadní části skořepiny.

Přesto, že přilba Gallet F1 XF splňuje normu (je schválena) i bez zátylníku, dle našich informací bude do České republiky standardně dodávána včetně něj. Zátylník testované přilby je z vnější části s hliníkovým povrchem, z vnitřní nomex. Dalšími variantami jsou bavlněný zátylník, nebo tzv. Holandský límec.

Přilba je testována dle norem EN443:2008 Typ B a EN 14458. Její provedení umožňuje také umístění značení reflexními polepy tak, jak je to používáno u českých hasičů.

Zpracování přilby je na velmi vysoké úrovni

Navzdory náročnému testování v polygonu ve Zbirohu přilba vydržela vše. Hasiči jí hodnotili velmi kladně, zejména v oblasti nošení a pocitu ochrany.

Širší konstrukce zajišťuje komfortnější nošení, kdy nedochází ke kontaktu uší se stěnou přilby a zlepšuje se tak také slyšitelnost. Přesto přilba pevně drží na hlavě i díky upínacím popruhům, které jsou vedeny kolem uší pod bradu. Chybí masivnější podbradník, ale to je spíše plus, které hasiči také ocenili.

Co se týká velikosti, je přilba opravdu opticky i rozměrově větší, než její předchůdkyně. Podle dodavatele, firmy EUROFIRE, se bude vyrábět ve dvou velikostních variantách, M (52–62 cm) a L (58–65 cm). My jsme měli k dispozici variantu L.

Přilba je větší a zakrývá více povrchu hlavy, přesto odvádí vyprodukované teplo z povrchu hlavy velmi dobře. Má nižší těžiště a proto vypadá na hlavě i opticky lépe, než její předchůdkyně. U zlomku námi oslovených hasičů jsme se ale setkali i s negativním ohlasem, co se týká designu.

Celkově se nám v redakci nová přilba Gallet líbila. Zdá se, že je to nejlepší Galleta všech dob, ale bude to mít v konkurenci těžké. Čas ukáže, jak si povede v dlouhodobém používání a zda bude její cena nastavena tak, aby se dostala mezi co největší počet hasičů.

Děkujeme za zapůjčení přilby Gallet F1 XF firmě EUROFIRE.

Galerie

Gallet F1 XF Gallet F1 XFGallet F1 XFGallet F1 XFGallet F1 XFGallet F1 XFGallet F1 XFGallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF Gallet F1 XF « »
-kaw-
Zdroj: pozary.cz
Velikosti:M: 52-62cm; L: 58-65cm
Hmotnost (základní konfigurace):nezahrnuje zátylník, brýle a světla
M1450g (+/- 30g)
L1580 (+/- 30g)
Materiál skořepiny:termoplast, vstřikovaný
Podbradní pásek:3-bodový, nastavitelný podbradní pásek s přezkou
Vnitřek:nomex nebo kožený polstrovaný hlavový pásek, ohnivzdorný, nastavitelné aramidové pásky, ovládané ozubeným kolečkem.
Obličejový štít:čirý nebo zlatý, materiál termoplast
Barvy:fluorescenční, fotoluminiscenční (na objednávku: bílá,žlutá,červená,černá,fluorescenční oranžová,šedá,modrá,zelená)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít) - zadní stranaPřilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít) - zadní strana
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít) - kandahárPřilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít) - kandahár
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít) - kolečkoPřilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít) - kolečko
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba F1 XF fotoluminiscenčníPřilba F1 XF fotoluminiscenční
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)
Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)Přilba Gallet F1 XF - fotoluminiscenční (zlatý štít)


SouborTypVelikost 
brozura-gallet-f1-xf.pdfPDF File1 136 kBstáhnout 
funkce-a-vyhody-gallet-f1-xf.pdfPDF File2 568 kBstáhnout 
msa_popis.pdfPDF File1 337 kBstáhnout 
navod-gallet-f1-xf.pdfPDF File903 kBstáhnout 
prohlaseni-f1xf.pdfPDF File447 kBstáhnout 
This content requires HTML5 & Javascript or Adobe Flash Player Version 9 or higher.


Ověřený zákazník

Přidáno: 6. 1. 2021
50% bereme už roky dvě velikosti kvalitní



Související zboží

450 Kč s DPH
372 Kč bez DPH
varianta 1:
2 618 Kč s DPH
2 164 Kč bez DPH
12 229 Kč s DPH
10 107 Kč bez DPH
varianta 1:
varianta 2:
9 180 Kč s DPH
7 587 Kč bez DPH
432 Kč s DPH
357 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz