porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Detektor kouře GS 536

Detektor koure GS 536

Prodej zboží již SKONČIL.


Rychle odhalí hrozící nebezpečí
Nejčastějšími příčinami požáru v domácnostech je zkrat v elektroinstalaci, špatná údržba komínu, technické závady elektrospotřebičů, nedostatečně uhašené nedopalky z cigaret nebo neopatrná manipulace s otevřeným ohněm (svíčky, flambování). Než však váš dům pohltí plameny, máte zpravidla ještě několik hodin na to, abyste zasáhli. Oheň na sebe upozorní jak vizuálně (doutnáním, později hustým černým dýmem), tak ho i ucítíte. Problémem zůstává, že většina požárů vypukne v noci, kdy o nich obyvatelé domu neví až do chvíle, když už je na jejich záchranu pozdě. Proto zbytečně neriskujte a ochraňte svou rodinu a majetek detektorem kouře.

Optická i akustická signalizace
V případě zjištění přítomnosti kouře začne detektor hlasitě pípat a současně se rozbliká červená LED dioda. Z bezpečnostního hlediska nelze alarm ztišit ani vypnout. Zůstane aktivní do doby, než se vzduch opět vyčistí.

Kam ho umístit
Z hlediska bezpečnosti je jednoznačně nejlepší nainstalovat ho do každé místnosti v domě. Nikdy nevíte, kde se utvoří ohnisko požáru, a čím více detektorů, tím rychleji se o něm dozvíte. Vyhněte se však kuchyni, koupelně a garáži – vodní pára, výpary vznikající při vaření nebo výfukové plyny mohou spouštět falešné poplachy. Pokud vám situace neumožňuje vybavit detektory celou domácnost, pořiďte si alespoň jeden do každého patra a umístěte ho na takové místo, odkud vás poplach zbudí i z hlubokého spánku (např. na chodbu před ložnici).

10 let klidného spánku
Každý detektor kouře obsahuje čidlo, které má omezenou životnost. Jakmile přijde jeho poslední hodinka, je nutné pořídit si úplně nový přístroj. GS536 vás udrží v bezpečí 10 let. Jestliže v průběhu zapomenete datum jeho expirace, připomene vám ho štítek na zadní straně – konkrétně nápis „zařízení nahradit:“.

Levný provoz
Při životě udrží detektor kouře pouze jedna alkalická 9V baterie. Na nabíjecí baterii v tomto případě zapomeňte, pro správné fungování detektoru má nedostatečné napětí (jen 8,4 V). Na potřebu nového zdroje energie vás detektor sám začne upozorňovat 30 dní před úplným vybitím. Jakmile mu vyhovíte, máte zase na dlouhou dobu klid – výměna baterie vás čeká přibližně 1× za rok.

Snadná montáž
Detektor kouře GS536 nainstalujete rychle a bez potíží na zeď nebo strop. Do jaké výšky od země i stropu vás přesně navede podrobný český manuál. V balení také naleznete veškeré nezbytné příslušenství – montážní podložku, hmoždinky i vruty.

PARAMETRY:
hlasitost signalizace: >85 dB ve vzdálenosti 3 m
napájení: 1× 9 V, součástí balení
provozní teplota: 0 °C až 40 °C
provozní vlhkost: 5–95 %
typ instalace: montáž na zeď nebo volně stojící
typ signalizace: optická i zvuková
životnost 10 let
rozměr 90 × 33 mm
prodejní obal 1 ks, krabička

Desatero bezpečnosti v topné sezoně:
- při instalaci topidel se řiďte pokyny výrobce
- vždy dodržuje bezpečnou vzdálenost topidla od dalších předmětů
- pod kamna na pevná paliva instalujte nehořlavou podložku
- kamna nesmíte nikdy zapalovat pomocí hořlavých kapalin (benzín); hořlavé látky skladujte co nejdále od topidel
- v případě plynového vytápění dodržujte lhůty pravidelných kontrol
- uživatelé plynového kotle musí 1x ročně zajistit celkovou revizi
- topidla potřebují pro správnou funkci dostatečný přísun vzduchu - riziko otravy CO
- případnou změnu typu paliva vždy projednejte s odborníkem
- netopte ničím, co do kamen nepatří (odpady, PET lahve atd.)
- dávejte pozor na žhavý popel

VEDLE DETEKTORU POŽÁRU JE DOBRÉ MÍT I DETEKTOR CO (oxid uhelnatý), KTERÝ TAKÉ MŮŽETE KOUPIT NA NAŠICH STRÁNKÁCH. STAČÍ KLIKNOUT ZDE.

detektor kouředetektor kouře
detektor kouředetektor kouře
detektor kouředetektor kouře
detektor kouředetektor kouře
detektor kouředetektor kouře
detektor kouředetektor kouře


webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz