porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Tréninková figurína

5 kg
Kód zboží:150 080 304
 
Dodací doba:na dotaz
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:10 670 Kč
Cena s 21% DPH:12 911 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
hmotnost:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt

Figuríny mají anatomicky správné rozložení hmotnosti a vytváří pocit, že se jedná opravdu o lidské tělo v bezvědomí. Kostra je velmi odolná proti hnilobě, plátno je dvakrát prošité. Polypropylenová tkanina poskytuje vysokou pevnost a trvanlivost, a to zejména na nejvíce namáhaných místech.

Tvar hlavy umožňuje montáž všech druhů imobilizačních límců. Figuríny lze použít bezpečně v situacích při teplotách do 100°C. Aniž by se figurína zničila, je možné ji přejet vozidlem 4x4 nebo shodit z 2. patra.

Figuríny jsou nově vyráběny z voděodolného a samozhášecího polyesteru, který je 4x pevnější než původní materiál u PVC.

Pokud máte zájem o jinou hmotnost figuríny, než je uvedena v lokacích, kontaktujte nás na poptava@vyzbrojna.cz.

Dnes se podrobněji podíváme na další typy figurín – konkrétně Obézní, Ohnivzdornou a model Pes.

PES je speciální figurína věrně simulující bezvládné zvíře. Je vhodná pro celou řadu scénářů záchranářského výcviku včetně USAR, horské záchranné služby, vojenských výcviků nebo výcviku první pomoci se psy.

Figurína je vyrobena z nehořlavého vodoodpudivého materiálu dostatečně odolného proti oděru. Vydrží např. pohřbení pod betonovými překlady, pád z 2. patra nebo přejetí vozem 4×4. Figurína PES je standardně vyráběna ve 3 velikostech – 10, 20 a 25 kg.


OHNIVZDORNÁ figurína slouží pro výcvik záchrany v „ohňových domech“ a v hasičských zbrojnicích. Dlouhodobě vydrží teploty kolem 160 °C na úrovni podlahy a 400 °C u stropu!

Kostra figuríny je vyrobena z polyesteru zpomalujícího hoření a standardně se dodává v kompletu s kombinézou, botami a kuklou Nomex. Konce paží jsou vyztuženy 5mm kůží pro lepší ochranu před opotřebením.

Figuríny jsou uzpůsobeny možnosti nasazení imobilizačních/ex­trakčních límců a jsou vyráběny v 7 velikostech v rozmezí od 5 do 70 kg.


OBÉZNÍ model o váze až 260 kg je další z řady velmi speciálních figurín. Narůstající obezita v populaci nutí záchranné, policejní a jiné týmy řešit stále častější problém s manipulací s pacienty s nadměrnou hmotností.

Figuríny nalézají uplatnění při nácviku záchranných a manipulačních cvičení v nemocnicích, v dopravě, ve věznicích, domovech s pečovatelskou službou apod. Vzhledem k vysoké hmotnosti jsou určeny pro tým nejméně 4–6 lidí.

Figuríny jsou vyrobeny z vodoodpudivého nehořlavého materiálu a dodávají se včetně bot, bariatrického pyžama a manipulační plachty s nosností až 600 kg. Jako doplňkové příslušenství lze k obéznímu modelu dokoupit záznamník, obličejovou masku a paruku pro docílení lidštějšího vzhledu. V případě potřeby lze figurínu umýt mýdlovou vodou.

Figuríny poskytují možnost nasazení imobilizačních/ex­trakčních límců a standardně se vyrábějí ve 3 velikostech – 90 – 260 kg.


Společnost ECCOTARP je výhradním distributorem speciálních tréninkových figurín britské firmy Ruth Lee pro ČR a SR. V současné době je v nabídce více než 26 typů tréninkových figurín od baby 5kg po obézní model 260kg.

Figuríny disponují různými vlastnostmi pro simulace nejrůznějších situací – od univerzálních po speciální modely (např. ohnivzdorné, plovoucí, vězeň, práce ve výškách, evakuace oběti, oběšený, multitrauma s oddělitelnými končetinami, aj.).

V příštím článku vám představíme další zajímavé typy tréninkových figurín.

Více o tréninkových figurínách na www.eccotarp.com.

advertorial
www.eccotarp.com

 

 

 

Převzato www.pozary.cz

5 kg70 cm
10 kg90 cm
20 kg130 cm
80 kg180 cm


webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz