porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Přetlakový bateriový ventilátor PH-VP bat 450

Pretlakový bateriový ventilátor PH-VP bat 450
Kód zboží:160 060 031
 
Dodací doba:na dotaz
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:67 002 Kč
Cena s 21% DPH:81 072 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
Varianta 1:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt
Pavliš a Hartmann

Kompaktní, přenosný a lehce ovladatelný přetlakový bateriový ventilátor PH-VP bat 450 je určen k rychlému odvětrání zakouřených prostorů při požáru přetlakovým způsobem - pozitivní ventilací. Jeho použití usnadňuje provedení zásahu v hustě zakouřených budovách a snižuje koncentraci škodlivých a výbušných plynů.

Přetlakový ventilátor pracuje na principu vytváření pozitivního tlaku v budovách mechanickým způsobem s použitím rotoru-turbíny, která vyrábí silný a směrový vzduchový proud sloužící pro ventilaci prostoru. Je určen k boji proti dýmu, plynům, vysokým teplotám a k vysoušení.

Rám ventilátoru je svařenec z Al trubek opatřený nástřikem, stabilně usazen na gumových nožkách. Zařízení je vybaveno pevným madlem, které slouží k přenášení zařízení a nastavení úhlu pro proudění vzduchu.

Ventilátor s 4 listým rotorem je vybaven 1 ks baterie a 1 ks zdroje nabíjení.

Ventilátor s 3 listým rotorem je vybaven 2 ks baterie a 1 ks zdroje nabíjení.

POZOR: Zařízení SMÍ být použito v uzavřených prostorách!

To, že při jakémkoliv požáru vznikají zplodiny hoření, které v uzavřených prostorech hasičům znesnadňují zásah, je notoricky známá věc. Proto před mnoha lety přišel někdo se spásným nápadem tyto zplodiny odvětrávat a tím vznikl první přetlakový ventilátor. Zpočátku byly tyto ventilátory poháněny spalovacími motory, ale v uzavřených prostorech to nebylo příliš vhodné, protože hrozila intoxikace pro zasahující hasiče.


Následně byl ventilátor osazen elektromotorem, který měl obrovskou výhodu v tom, že byl poháněn z elektrocentrály, která byla umístěna mimo objekt a díky tomu nehrozila případná otrava zplodinami spalovacího motoru. Bohužel nevýhodou těchto ventilátorů je přívodní kabel, o který se často zakopá a většinou jen překáží.

V dnešní době, kdy velká část dílenského, vyprošťovacího, ale třeba i zahradního nářadí přechází na AKU zdroje bylo jen otázkou času, kdy dojde i na přetlakový ventilátor. Jako jedna z prvních ryze českých firem ho začala vyrábět a nyní představuje společnost Pavliš a Hartmann. Jedná se o ventilátor PH – VP bat 450, jak již ze samotného názvu je patrné, ventilátor je poháněn AKU baterii.

Ventilátor je v současné době k dostání ve dvou variantách a to buď s třílistou a nebo čtyřlistou vrtulí, jinak je prakticky totožný. Je poháněn elektromotorem od firmy Briggs & Stratton. Samotná vrtule a motor jsou uloženy v ergonomickém rámu, který je odpružen čtyřmi gumovými silentbloky, které zaručují jeho stabilitu. Dále je zde madlo pro snadnou manipulaci s agregátem a jednoduché ovládání. Ventilátor lze pohodlně ovládat i v rukavicích. Ventilátor je možné nastavit do tří úhlů sklonu.

Po otevření krytu baterie zde nalezneme bezpečnostní pojistku, která zabraňuje nechtěnému zapnutí. Baterie je osazena čtyřmi LED diodami, které ukazují stav akumulátoru. Ke každému ventilátoru je v plastovém kufříku dodávána také nabíječka a kryt na motor, který zajistí jeho chod i za nepříznivých podmínek. Ochrana ventilátoru je dle krytí IP 54.

Provozní doba třílistého ventilátoru je 15 minut a součástí dodávky jsou dva zdroje. U čtyřlistého ventilátoru je zdroj pouze jeden a doba použitelnosti je 35 minut. Samozřejmostí je možnost dokoupit si libovolný počet akumulátorů. Doba nabíjení nového akumulátoru je zhruba 70 minut.

Nespornou výhodou tohoto ventilátoru je jeho malá hmotnost, která je necelých 17 kilogramů, ale i okamžitá schopnost rychlého nasazení. Vzhledem ke svým rozměrům se hodí do všech zásahových vozidel. Ventilátor bude k vidění také na stánku firmy Pavliš a Hartmann v hale 27 na světové výstavě Interschutz, který se letos uskuteční v červnu v německém Hannoveru.

 

Převzato www.pozary.cz

jmenovitý výkon 3 / 4 listy:9710 / 6260 m3/hod
motor:Briggs & Stratton 82 Li series
výkon motoru:1,5 kW / 1,95 HP
rotor 3 nebo 4 listy:přetlakový, průměr 450 mm
maximalní rychlost vzduchu 3 / 4 listy:53,64 / 34,56 km/h
výdrž baterie:až 20 / 40 minut
doba nabíjení baterie:40 minut do 80% kapacity
stupeň krytí:IP54
úhel sklonu turbíny:stavitelný 0 - 18°
rozměry D x Š x V:500 x 525 x 550 mm
hmotnost bez baterie:14,1 / 14,4 kg
hmotnost s baterií:16,6 / 16,9 kg
bateriový ventilátorbateriový ventilátor
bateriový ventilátorbateriový ventilátor
bateriový ventilátorbateriový ventilátor





Související zboží

10 510 Kč s DPH
8 686 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz