porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Tréninková figurína-obézní model 180kg

Tréninková figurína-obézní model 180kg
Kód zboží:150 080 310
 
Dodací doba:na dotaz
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:117 480 Kč
Cena s 21% DPH:142 151 Kč
 


odeslat dotaz na produkt

Figurína díky tekuté mase realisticky simuluje obtíže při manévrování.

Tekutosti pohybu bylo u této figuríny dosaženo použitím standartního 100kg jádra univerzální figuríny, oblečeného do vícevrstvé bundy, ve které se střídají kapsy s všitým půlkilovým závažím a s kapsami, ve kterých se pěna přelívá ze strany na stranu. Výsledkem je masa, která se pohybuje stejně jako u obezního člověka.

Obézní figuríny jsou velmi náročné k manévrování, jsou tedy vhodné pro záchranné týmy o 4-6 lidech. Konstrukce je velmi robustní a tedy vhodná k simulaci nejnáročnějších záchranářských scénářů.

Dnes se podrobněji podíváme na další typy figurín – konkrétně Obézní, Ohnivzdornou a model Pes.

PES je speciální figurína věrně simulující bezvládné zvíře. Je vhodná pro celou řadu scénářů záchranářského výcviku včetně USAR, horské záchranné služby, vojenských výcviků nebo výcviku první pomoci se psy.

Figurína je vyrobena z nehořlavého vodoodpudivého materiálu dostatečně odolného proti oděru. Vydrží např. pohřbení pod betonovými překlady, pád z 2. patra nebo přejetí vozem 4×4. Figurína PES je standardně vyráběna ve 3 velikostech – 10, 20 a 25 kg.


OHNIVZDORNÁ figurína slouží pro výcvik záchrany v „ohňových domech“ a v hasičských zbrojnicích. Dlouhodobě vydrží teploty kolem 160 °C na úrovni podlahy a 400 °C u stropu!

Kostra figuríny je vyrobena z polyesteru zpomalujícího hoření a standardně se dodává v kompletu s kombinézou, botami a kuklou Nomex. Konce paží jsou vyztuženy 5mm kůží pro lepší ochranu před opotřebením.

Figuríny jsou uzpůsobeny možnosti nasazení imobilizačních/ex­trakčních límců a jsou vyráběny v 7 velikostech v rozmezí od 5 do 70 kg.


OBÉZNÍ model o váze až 260 kg je další z řady velmi speciálních figurín. Narůstající obezita v populaci nutí záchranné, policejní a jiné týmy řešit stále častější problém s manipulací s pacienty s nadměrnou hmotností.

Figuríny nalézají uplatnění při nácviku záchranných a manipulačních cvičení v nemocnicích, v dopravě, ve věznicích, domovech s pečovatelskou službou apod. Vzhledem k vysoké hmotnosti jsou určeny pro tým nejméně 4–6 lidí.

Figuríny jsou vyrobeny z vodoodpudivého nehořlavého materiálu a dodávají se včetně bot, bariatrického pyžama a manipulační plachty s nosností až 600 kg. Jako doplňkové příslušenství lze k obéznímu modelu dokoupit záznamník, obličejovou masku a paruku pro docílení lidštějšího vzhledu. V případě potřeby lze figurínu umýt mýdlovou vodou.

Figuríny poskytují možnost nasazení imobilizačních/ex­trakčních límců a standardně se vyrábějí ve 3 velikostech – 90 – 260 kg.


Společnost ECCOTARP je výhradním distributorem speciálních tréninkových figurín britské firmy Ruth Lee pro ČR a SR. V současné době je v nabídce více než 26 typů tréninkových figurín od baby 5kg po obézní model 260kg.

Figuríny disponují různými vlastnostmi pro simulace nejrůznějších situací – od univerzálních po speciální modely (např. ohnivzdorné, plovoucí, vězeň, práce ve výškách, evakuace oběti, oběšený, multitrauma s oddělitelnými končetinami, aj.).

V příštím článku vám představíme další zajímavé typy tréninkových figurín.

Více o tréninkových figurínách na www.eccotarp.com.

advertorial
www.eccotarp.com

 

 

Převzato www.pozary.cz

Tréninková figurína-obézní model 180kgTréninková figurína-obézní model 180kg


webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz