porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Kniha MĚSTA V OHNI (velké světové požáry)

Kniha MESTA V OHNI (velké svetové požáry)
Kód zboží:200 020 053
 
Dodací doba:5 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:1 026 Kč
Cena s 0% DPH:1 026 Kč
 


odeslat dotaz na produkt

Zde najdete ukázku z knihy

Výběr z velkých světových požárů Města v ohni je pokračováním řady knih z historie požární ochrany z pera renomovaného autora Josefa Nitry. Po titulech Pompiéři, požárníci, hasiči (Dějiny českého hasičství) a Požáry (Historie požárů v českých zemích do roku 1918) rozšiřuje tato publikace tematiku boje s ohněm na celý svět. Čtenáři se tak ocitnou ve více než osmdesáti městech na všech šesti obydlených kontinentech.

Autorovi nešlo o to sepsat z dostupných materiálů co nejdokonalejší přehled katastrof, tak jak tomu bylo v jeho předchozí knize, místopisném přehledu požárů v českých zemích. Nová kniha je výsledkem jeho snahy vytvořit pestrou mozaiku těch největších a nejznámějších požárních pohrom v průběhu věků z často exotických míst, která osobně navštívil. Spojuje je s vlastním příběhem a s postřehy vztahujícími se k historii i současnosti místa popisovaných neštěstí. V mnoha případech je pak doplňuje fakty o požární ochraně. Nejde o klasickou encyklopedii, ale o případy mnohdy spojené se zajímavými událostmi, příčinami jejich vzniku, průběhu a následků. Nechybí zde ani požáry některých významných staveb, zejména pak kulturních památek.

Jde o doposud nejrozsáhlejší dílo popisující světové katastrofy, které u nás spatřilo světlo světa a oprávněně by mělo vyplnit dosavadní mezeru v této oblasti v každé knihovně literatury faktu.

Kniha, s hasičskou tématikou, která jistě potěší jako krásný dárek každého hasiče či hasičku.

AutorJosef Nitra
Jazykčeština
Počet stran368
Vydání30.5.2022
Vazbavázaná


Josef NITRA
Pracoval několik let v redakcích hasičských časopisů 150 Hoří a 112. Později přijal nabídku místa tiskového mluvčího SH ČMS. Zde se začal zabývat dějinami požární ochrany a vydal první dvě publikace o počátcích organizovaného hasičství v českých zemích a jeho vývoji v období Rakousko-Uherska. Vedle toho sepsal několik odborných brožur a knihu o HVP.
Jeho zápal pro historii hasičství jej přivedl nejdříve k nápadu a pak i k organizaci deseti propagačních jízd SH ČMS. Byl také duchovním otcem a hlavním organizátorem první ho setkání hasičů pod Řípem v roce 2019.
V současné době je šéfredaktorem reprezentativní dvousetstránkové ročenky SH ČMS Hasičské čtení, kde věnuje rozsáhlou pozornost historii požární ochrany a jejím fandům. Je členem Ústřední odborné rady historie a muzejnictví SH ČMS, členem SDH své rodné obce Raškovice a strostou Podřipské hasičské župy.

rozměry (d x š x v)cca 21,5 x 3 x 29,5 cm
SouborTypVelikost 
mesta-v-ohni-170-174-ukazka.pdfPDF File740 kBstáhnout 





Související zboží

809 Kč s DPH
809 Kč bez DPH
908 Kč s DPH
908 Kč bez DPH
245 Kč s DPH
245 Kč bez DPH
291 Kč s DPH
291 Kč bez DPH
326 Kč s DPH
326 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz