porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Kniha POŽÁRY (soupis největších českých požárů)

Kniha POŽÁRY (soupis nejvetších ceských požáru)
Kód zboží:200 020 054
 
Dodací doba:5 dnů
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:809 Kč
Cena s 0% DPH:809 Kč
 


odeslat dotaz na produkt

Zde najdete ukázku z knihy
Zde najdete ukázku z knihy

Publicista a historik Josef Nitra zaujal zájemce o dějiny českého hasičství už v roce 2020, kdy vyšla jeho kniha Pompiéři, požárníci, hasiči – zatím nejobsáhlejší dílo o vzniku a vývoji požární ochrany na našem území. Nyní přichází s encyklopedií, která na tuto knihu volně navazuje. V abecední posloupnosti v ní najdeme největší soupis požárů, od prvních písemně doložených až po ty zaznamenané v novodobých dějinách našeho státu do roku 1918.

Úctyhodný popis 1838 postižených míst se nezaměřuje jen na dostupná holá fakta, ale využívá i doprovod dobových ilustrací, citace ze starých kronik, informace o protipožárních opatřeních a prvních hasičských sborech. Čtenář tak nutně musí dospět k závěru, že někdy šlo sice o tragické, ale zároveň víceméně kuriózní události zapříčiněné lidskou nedbalostí. Následky však bývaly i fatální – mnohá česká města, obce a šlechtická sídla lehla popelem až do posledního stavení.

Je stále třeba si tato neštěstí připomínat. Na lidské tragédie našich předků způsobené ohněm se často zapomíná a my si v době pojišťoven, charitativních organizací a podpůrných sociálních sítí vůbec nedokážeme představit, co tehdy znamenalo vyhořet.

Kniha, s hasičskou tématikou, která jistě potěší jako krásný dárek každého hasiče či hasičku.

AutorJosef Nitra
Jazykčeština
Počet stran312
Vydání12.7.2021
Vazbavázaná


Josef NITRA
Pracoval několik let v redakcích hasičských časopisů 150 Hoří a 112. Později přijal nabídku místa tiskového mluvčího SH ČMS. Zde se začal zabývat dějinami požární ochrany a vydal první dvě publikace o počátcích organizovaného hasičství v českých zemích a jeho vývoji v období Rakousko-Uherska. Vedle toho sepsal několik odborných brožur a knihu o HVP.
Jeho zápal pro historii hasičství jej přivedl nejdříve k nápadu a pak i k organizaci deseti propagačních jízd SH ČMS. Byl také duchovním otcem a hlavním organizátorem první ho setkání hasičů pod Řípem v roce 2019.
V současné době je šéfredaktorem reprezentativní dvousetstránkové ročenky SH ČMS Hasičské čtení, kde věnuje rozsáhlou pozornost historii požární ochrany a jejím fandům. Je členem Ústřední odborné rady historie a muzejnictví SH ČMS, členem SDH své rodné obce Raškovice a starostou Podřipské hasičské župy.

rozměry (d x š x v)cca 21 x 2,5 x 29,5 cm
SouborTypVelikost 
pozary-str-20-25-ukazka.pdfPDF File1 909 kBstáhnout 
pozary-str-303-307-ukazka.pdfPDF File1 879 kBstáhnout 





Související zboží

908 Kč s DPH
908 Kč bez DPH
1 026 Kč s DPH
1 026 Kč bez DPH
291 Kč s DPH
291 Kč bez DPH
326 Kč s DPH
326 Kč bez DPH
326 Kč s DPH
326 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz