porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Rozdělovač PH - Sport

Rozdelovac PH - Sport
Kód zboží:180 040 200
 
Dodací doba:skladem
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:8 632 Kč
Cena s 21% DPH:10 445 Kč
 


odeslat dotaz na produkt
Pavliš a Hartmann

Sportovní rozdělovač na trhu pro požární sport, ale i k běžnému zásahu.
Rozdělovač se používá k rozdělení vodního vedení 75 na dva proudy 52 a jeden 75. Výtoková hrdla jsou opatřena kulovými kohouty s možností uzavření a regulací jednotlivých proudů. Ovládací páky jsou vyrobeny z ocele a odlehčeny pro větší odolnost při manipulaci a zároveň snížení hmotnosti rozdělovače.
Vývody "C" jsou staženy k sobě z 90° na 80° z důvodu lepšího rozhazování hadic při požárním útoku.

Test probíhal v obci Břehy dne 1. 4. 2010. Tohoto testování se zúčastnili p. Havelka, p. Rambousek a členové SDH Břehy včetně čestného starosty sboru. Toto testování probíhalo za příjemného jarního počasí. Naší novou Tatru jsme postavili na kraj fotbalového hřiště.

V tomto testu jsme si chtěli ověřit několik tvrzení Vás hasičů a hasičské veřejnosti o kvalitě dílenského zpracování, včetně několika detailů, které mnohdy mohou rozhodnout o setiny vteřiny závod v požárním sportu. Na základě tvrzení našich odběratelů a několika hasičů na webu Firesport se nám jednalo o to vyzkoušet, zda stažení vývodů k sobě v provedení PaH bude dostatečné a jestli hadice napojené při soutěži na rozdělovač budou rozvinuty dopředu, nebude docházet k jejich posouvání směrem dozadu a  s tím samozřejmě spojené odtahování hasiče od nástřikových terčů, uzavírání a otevírání při různých tlacích.

Dalším testovaným bodem bylo otlakování na 250 m vodního sloupce. Začínali jsme rozdělovačem od konkurenčního výrobce - tento rozdělovač používá jednotka SDH Břehy již několik sportovních sezon. Je to jeden z prvních rozdělovačů, který byl dostupný na českém trhu již před několika lety. I tento rozdělovač máme samozřejmě upraven. Při zkoušce jsme natáhli hadice B 75 (1 ks) poté jsme napojili rozdělovač a z rozdělovače jsme vedli dvě hadice C 52 osazeny proudnicemi. Záměrně jsme céčkové hadice stáhli cca 4,5 m za rozdělovač, aby se při natlakování ukázalo zdali se hadice zauzlují. U těchto hadic se stalo toto: rozdělovač popojel asi 4 m dozadu a hadice se překroutily jednou přes sebe. Stejný postup jsme opakovali i s novým rozdělovačem firmy Pavliš a Hartmann. Tento rozdělovač také popojel směrem dozadu ale jen o 2 až 2,5 m. Ale pak při zvýšení tlaku opět popojel na travnatém povrchu cca o 1 m dopředu.

Důležitá informace - od proudaře - na konci hadic nezaznamenali posun hadic dozadu. A to si myslím, že je velice důležité, protože pokud se stane, že rozdělovač stáhne proudaře dozadu, vyvstává problém s nastříkáním do terčů. Další pokus se týkal ovládání a lehkosti při manipulaci s ovládacími pákami při tlaku 250 m vodního sloupce. Tohoto úkolu jsem se, bohužel, zhostil já sám. Strojník nám vedení B s rozdělovačem natlakoval a já se pokoušel manipulovat s ovládacímí pákami na rozdělovači.

Ovládání rozdělovače šlo neuvěřitelně lehce, bez jakýchkoliv problémů jsem otevíral  a zavíral pravou a levou stranu proudů.  Další testy byly určeny proudnicím PH a proudnicím od konkurenčních výrobců. O těchto testech někdy příště.

Závěrem

Rozdělovač PH sport  rozhodně  bude velikým pomocníkem při soutěžích a to nejen místních, okresních, krajských a v neposlední řadě extraligy v požárním sportu. Tento rozdělovač je nejen nejlehčí na českém trhu, jeho dílenské zpracování je na velmi dobré úrovni, designovému řešení rovněž není co vytknout, dobře  se ovládá i při maximálních tlacích. Stažení vývodů C k sobě se rovněž projevilo velmi dobře při „rozhazování hadic" a na činnosti proudařů. Vývojovému centru společnosti Pavliš a Hartmann jsme doporučili několik vylepšení jako je zkrácení pák, případně vyleštění vnitřku pro co nejmenší tlakové ztráty a je na zvážení vedení společnosti, zda bude naše doporučení akceptovat.

Na závěr bych chtěl dodat, že se jedná o velmi zdařilý výrobek a jsem přesvědčen, že zamíchá českým trhem s tímto zbožím.

Další snímky

zdroj: pozary.cz

Hmotnost (i se spojkami)4,93 kg
Pracovní tlak1,6 MPa
V x Š x H205 x 360 x 340 mm
Materiálslitina lehkých kovů
Vstup1 x B75
Výstup2 x C52, 1 x B75
rozdělovač PH sportrozdělovač PH sport
rozdělovač odlehčenýrozdělovač odlehčený
rozdělovač BCB sportrozdělovač BCB sport
sportovní rozdělovačsportovní rozdělovač
rozdělovač PH-Sport - stažení vývodů Crozdělovač PH-Sport - stažení vývodů C
RozdělovačRozdělovač





Související zboží

9 267 Kč s DPH
7 659 Kč bez DPH
varianta 1:
7 700 Kč s DPH
6 364 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz