porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Přilba HEROS H30 Rosenbauer

+ dárek
signální žlutá - luminiscenční
Kód zboží:130 040 700
 
Dodací doba:na dotaz
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:7 195 Kč
Cena s 21% DPH:8 706 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
konfigurace:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt
Rosenbauer

K přilbě obdržíte dárek vak ROSENBAUER v hodnotě 350 Kč.

U HEROS H30 se špičková technologie výkonné přilby HEROS Titan přenáší do jiného tvaru přilby, aby byla přístupná všem uživatelům helem typu A. HEROS H30 a HEROS Titan mají stejnou DNA a slouží jednomu a stejnému účelu: nabídnout hasičským pohotovostním službám nejlepší ochranu, nejlepší pohodlí při nošení a nejlepší použitelnost. Přilba HEROS H30 je na rozdíl od přilby HEROS Titan lehčí, kratší a jde zde možnost pozičního světla. HEROS H30 je standardně dodávána s ochranou krku a obličejovým štítem. Přilba obsahuje zátylník. 

HEROS H30 nabízí maximální sluchovou schopnost s vynikajícími ochrannými vlastnostmi. Plášť přilby vyrobený z lehkého, vysoce výkonného materiálu s vysokou stabilitou a nízkou hmotností pouze 1,23 kg (standardní verze s průhledným štítem na ochranu obličeje a standardní ochranou krku), stejně jako důmyslný systém nastavení pro dokonalé uchycení zajišťují maximální ochranu a vynikající pohodlí při nošení.

HEROS H30 lze uvést do dokonalé rovnováhy díky ergonomickému vyrovnání těžiště helmy na ose těla. Těžiště a vzdálenost k hledí lze nastavit rychle a snadno, protože skořepina přilby se může pohybovat tam a zpět vzhledem k interiéru.

Protipožární přilba HEROS H30 je certifikována podle EN 443: 2008, EN 16471, EN 16473, ISO 16073: 2011 a EN 14458: 2018.
Štíty na ochranu obličeje a očí jsou certifikovány podle EN 14458 a jsou navrženy v nejvyšší optické třídě 1. Zajišťují lepší viditelnost během používání a jsou mimořádně pohodlné na nošení, a to i při dlouhodobém používání. Všechny zorníky jsou vhodné i pro lidi, kteří nosí brýle.

Přilba je k dispozici v následujících barvách:

  • signální žlutá luminiscenční
  • luminiscenční
  • červená
  • červená reflexní
  • modrá
  • černá
  • bílá

Inovativní poziční světlo LED na zadní straně helmy zajišťuje zvýšenou viditelnost záchranné služby v situacích bez cizího světla. Lampa je vyrobena z plastu odolného proti teplu a ohni, odolná proti výbuchu (certifikace právě probíhá) a lze ji bez nářadí zaklapnout do zadní části helmy. Svítivost lze nastavit v 5 úrovních a lze zvolit 2 provozní režimy - nepřetržitý a blikající. - SVĚTLO NENÍ SOUČÁSTÍ PŘILBY, NAJDETE HO V SOUVISEJÍCÍM ZBOŽÍ

Osvědčený otočný knoflík HEROS na zadní straně helmy umožňuje rychlé a snadné nastavení velikosti zvenčí a lze jej bez námahy ovládat i v rukavicích. Speciální tvar poskytuje větší přilnavost a lepší pocit, převodovka zajišťuje velkorysý rozsah nastavení.

Přilba HEROS H30 je standardně vybavena vysoce účinnou, tepelně izolační odpruženou vložkou. Díky své propracované koncepci ochrany minimalizuje energii nárazu a také chrání hlavu před teplem.

Ochrana hran připevněná přímo k helmě je u hasičské helmy HEROS H30 standardem a účinně chrání hranu helmy před nárazy, známkami opotřebení a poškození.

Volitelně dostupné adaptéry masky HEROS H30 nabízejí flexibilní možnosti nastavení a jsou vhodné pro použití se všemi běžnými maskami na ochranu dýchacích cest. Adaptéry masky lze optimálně nastavit dopředu a dozadu i nahoru a dolů.

Výkonná svítilna jako volitelné příslušenství, odolná proti výbuchu, má 3 různé úrovně osvětlení. Lze ji připevnit a znovu vyjmout bez použití nástrojů stisknutím dvou uzamykacích tlačítek vlevo a vpravo. Lze ji tedy použít jako "lampu" na helmu nebo jako ruční svítilnu.

Na podporu hledání lidí lze termokameru C1 připevnit přímo na helmu bez použití nástrojů a pomocí rukojeti bez dalšího adaptéru. Velkou výhodou je, že tísňové služby mají při práci vždy obě ruce volné.

Nejnovější hasičská přilba od Rosenbauera s označením H30 má dle slov výrobce stejnou DNA jako její větší bratr Titan, je však lehčí, kratší a vzadu svítící/blikající. Do testu nám ji zapůjčila Požární bezpečnost.


Na první dobrou je těžké novinku zařadit. Rosenbauer dlouhodobě nabízí i přilby Matrix a Smart, které se nebojíme označit za „lehké“. Nová „há třicítka“ přebírá od Titana několik designových prvků, přední svítilnu, kromě brýlí (mohou být i tónované) také štít (čirý, nebo zlatý) a možnost uchycení masky dýchacího přístroje.

Titana ale nenahrazuje, nýbrž doplňuje.

Exaktní odpověď dá až nahlédnutí do norem. Zatímco mezi hasiči hojně rozšířený Titan je dle normy EN 443:2008 certifikován jako B/3b, nová H3 je A/3b.

Což zjednodušeně řečeno dle normy znamená, že „A“ nechrání tak důkladně oblast kolem uší. Na stranu druhou to znamená, že v ní lépe uslyšíte, což se při poslechu vysílačky u zásahu mnohdy může hodit. Část za lomítkem, 3b, určuje, že obě přilby chrání (při použití štítu) i nos a ústa.


Navzdory této malé odlišnosti ale lze H30 použít pro hašení uvnitř budov, pojďme se tedy podívat na detaily.

Aktuálně u hasičů používané nejnovější Gallety a Titanové váží cca 1,4 kg, což není pro každodenní nošení úplně málo. U nové H30 Rosenbauer dokázal srazit hmotnost na 1,23 kg a někdo tak může ubraných 170 gramů ocenit.

Světlo vpředu, mlhovka pro lepší viditelnost vzadu

Na čelo přilby lze umístit svítilnu. Je zcela stejná jako u Titana – na tři AAA baterie (jsou přiložené), použitelná ve výbušném prostředí, prachotěsná, splňující normu IP 67 s přibližně desetihodinovou výdrží. Váží 130 gramů.


Když u světel zůstaneme, vyplatí se přilbu H30 otočit – na zadní části totiž nalezneme jednu z těch větších inovací. Nad kolečkem-knoflíkem, kterým se nastavuje velikost, je nyní vytvořen prolis, do kterého lze umístit poziční světlo, nebo chcete-li – „mlhovku“.

Až 200 hodin na jednu AAA baterii zvládne svítit červené světélko, díky kterému je hasič vidět zezadu o něco lépe – hlavně v zakouřeném prostoru. Samozřejmě záleží i na tom, jaká z pěti možných svítivostí je nastavená (jak ji nastavit se dozvíte v přiloženém manuálu).


Světlo splňuje třídu ochrany IP 54, v souladu s požadavky na ochranu proti výbuchu je zachován stupeň krytí IP 20. Váží 36 gramů. Zatímco baterie v přední svítilně vyměníte i s pětikorunou místo šroubováku, u mlhovky jsou šroubky křížové.

Pohodlnost nade vše

Jak jsme již zmínili, zadní knoflík pro „utažení“ přilby kolem hlavy zůstal. Proč měnit něco, co funguje – tedy, alespoň někomu… Známe i hasiče, kterým Rosenbauer prostě nesedí, přepadává, nedrží.

Už dávno ale neplatí, že přilbu vybalíte z krabice a prostě ji používáte. Vyplatí se věnovat prvotní hodinku přesnému štelování, u zásahu se vám pak přilba odvděčí. To ostatně platí i pro Titana, kde je systém nošení velmi podobný.

Celou výstelku lze vyjmout a přesně nastavit, postup je podrobně popsaný v manuálu. Stejně tak lze posunout těžiště přilby.


Vložka pomáhá i s tepelnou izolací, minimalizuje také energii případného nárazu.

Po spodním obvodu přilby je opět ochrana hran, oproti bratříčkovi ale přilba nedokáže „stát“. Na skříňce vám vždy přepadne dopředu a opře se o štít. Ale jasně, to vadí jen u úplně nové přilby, protože stačí jedno drbnutí o něco při zásahu a už je to jedno…

Všechny štíty na ochranu obličeje a očí jsou certifikovány podle normy EN 14458 a jsou navrženy v nejvyšší optické třídě 1. Zajišťují lepší viditelnost během používání a jsou i při dlouhodobém používání pohodlné na nošení. Problém nebudete mít ani v případě, že nosíte brýle.

U hasičů už našla své místo

U (nočního) zásahu přilba samozřejmě budí zájem nejen kvůli zadní pozičce, ale i svému tvaru. Opticky totiž na hlavách hasičů působí širší a některý z velitelů by mohl mít pocit, že to je „lehká“ přilba. To jsme ale popsali výše.


Máme je ve výbavě od loňského prosince a jsme spokojeni. Nastavení je trochu pracné, ale to uděláte jednou a potom si už jen hrajete s kolečkem vzadu na přilbě.

Plus je integrovaná svítilna, neplete se na boční straně, když si nasazujete masku s kandahárem. Skvělé jsou i zadní červená světla, podle kterých si ve tmě poznám svoji jednotku (zatím je nikdo v okolí nemá). Jsou pohodlné i při dlouhém nošení.

Případné poškození povrchového nástřiku, třeba silným nárazem do rozvodu sprinkleru a pod. lze přilbu opravit opravnou sadou. Ochranný štít lze překlopit téměř přes celé hledí masky,

uvedl v komentářích Martin V. z jednotky Mladé Buky.


Přilbu lze zakoupit přímo na webu distributora Rosenbauera pro Českou republiku, společnosti Požární bezpečnost. Ceny začínají na 8 489 Kč, liší se dle požadované výbavy.

 

Převzato www.pozary.cz

polepy:NE (možno objednat)
barva skořepiny:signální žlutá-luminiscenční
štít:čirý
brýle:NE (možno objednat)
zátylník:ANO
systém kandahár:NE
držák svítilny:NE (možno objednat)
teplotní rozsah:od - 40°C do více než 300°C
hledí:optické sklo třída 1
životnost:při pravidelných revizích neomezená
normy:EN 443:2008, EN 16471, EN 16473 a ISO 16073
velikost:49 - 67 cm
hmotnost:1,22 kg
přilba HEROS H30přilba HEROS H30
přilba HEROS H30přilba HEROS H30
poziční světlopoziční světlo
poziční světlo PL1poziční světlo PL1
otočný knoflíkotočný knoflík
tepelně izolační odpružená vložkatepelně izolační odpružená vložka
ochrana hranochrana hran
adaptéry maskyadaptéry masky
svítilnasvítilna
termokameratermokamera


SouborTypVelikost 
navod.pdfPDF File1 158 kBstáhnout 
pozicni-svetlo-pl1.pdfPDF File612 kBstáhnout 
prospekt-heros-h30.pdfPDF File3 350 kBstáhnout 





Související zboží

350 Kč s DPH
289 Kč bez DPH
1 227 Kč s DPH
1 014 Kč bez DPH
2 957 Kč s DPH
2 444 Kč bez DPH
633 Kč s DPH
523 Kč bez DPH
1 091 Kč s DPH
902 Kč bez DPH
2 311 Kč s DPH
1 910 Kč bez DPH
558 Kč s DPH
461 Kč bez DPH
633 Kč s DPH
523 Kč bez DPH
979 Kč s DPH
809 Kč bez DPH
979 Kč s DPH
809 Kč bez DPH
2 321 Kč s DPH
1 918 Kč bez DPH
979 Kč s DPH
809 Kč bez DPH
120 Kč s DPH
99 Kč bez DPH
290 Kč s DPH
240 Kč bez DPH
objem:
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz