porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

RTE Robot

RTE Robot
Kód zboží:
 
Dodací doba:na dotaz
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:
Cena s 21% DPH:cena na poptávku
 


odeslat dotaz na produkt

Robot RTE (Rosenbauer Technical Equipment) je robot speciálně vyvinutý pro hasičské sbory a záchranné služby. Multifunkční pásové vozidlo je odpovědí na mnoho vznikajících změn a nové požadavky v hasičském sboru. Především je to digitalizace, která si v budoucnu najde cestu ještě více do každodenního hašení požárů s cílem dále zlepšit bezpečnost a ochranu zdraví záchranných složek a podpořit je v delikátních, obtížných nebo zvláště namáhavých úkolech novými typy asistenčních systémů.

S robotem RTE lze potenciální nebezpečí pro záchranné týmy snížit na minimum, protože jej lze použít všude tam, kde je to pro člověka příliš nebezpečné. Robot Rosenbauer také přebírá logistické úkoly a snižuje zátěž záchranných služeb, protože například může na dálku přepravovat těžká zařízení, jako jsou přenosná čerpadla nebo ponorná čerpadla a příslušenství, může být v případě potřeby nasazeno k položení hadicového vedení, stane se hasičským robotem s namontovanou věží nebo se v mžiku změní na univerzální dopravní prostředek pro zásobování záchranných služeb. Může být použit jako vyprošťovací vozidlo a odtahovat popadané stromy ze silnice nebo předmětů z místa nehody, může být vybaven kamerami a použit pro situační průzkum a přizpůsoben pro mnoho dalších aplikací.

Robot Rosenbauer kombinuje kompaktní rozměry, vysoké užitečné zatížení a jedinečnou modularitu. Díky tomu je nepostradatelným pomocníkem pro všechny záchranné složky.

Modulární systém:
Modulární systém dává robotu RTE obrovskou variabilitu. Skládá se ze tří dokonale sladěných komponentů: plně elektricky poháněného základního vozidla, modulárního systému výměnných modulů karoserie a robustního rádiového dálkového ovládání. Na pásovém vozidle je standardizovaná plošina, která funguje jako rozhraní pro jakýkoli typ užitečného zatížení, jehož půdorys zůstává v rámci standardní velikosti europalety.

Plně kompatibilní řídící systém:
Robot je ovládán jednou rukou joystickem, vestavěným spouštěčem druhou rukou také joystickem a pomocí funkčních kláves nebo kolébkových vypínačů. Dálkový ovladač může být také vybaven 3,5" displejem pro zobrazení obrazu z kamer. Zvláštností řídicí jednotky je funkční tlačítko pro povel "Vodní útok!", které nevydává operátor vozidla, ale obsluha robota a otevírá klapku speciálně instalovanou na vodním monitoru. V závislosti na prostředí je dosah řídicího systému kolem 200 m.

Modul monitoru RM15:
Modul vodního monitoru RM15 činí z robota RTE účinné hasicí zařízení. Monitor Rosenbauer RM15 umožňuje výkon až 2 000 l/min při vrhacích vzdálenostech 65 m. Monitor je chráněn proti teplu krytem z nerezové oceli a ochranná tryska chrání celý montážní modul hasivem. 

Modul monitoru RM35:
Modul vodního monitoru RM35 promění robota RTE na vysoce výkonné hasicí zařízení. Monitor Rosenbauer RM 35C umožňuje výkon až 3 800 l/min při vrhací vzdálenosti 80 m. Monitor je chráněn proti teplu hliníkovým krytem a ochranná tryska chrání celý modul hasivem. Přídavný tlakový vývod umožňuje záchranným službám provádět hasební práce přímo od robota pomocí vodního proudu.

rozměry120 x 80 x 36 cm (d x š x v)
hmotnost375 kg
max. zatížení625 kg
max. hmotnost1 000 kg
rychlost5 km/h
RTE RobotRTE Robot
RTE RobotRTE Robot
RTE RobotRTE Robot
RTE RobotRTE Robot
RTE RobotRTE Robot
RTE RobotRTE Robot




webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz