porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

F2 čisticí prostředek na hadice

F2 cisticí prostredek na hadice
Kód zboží:150 130 056
 
Dodací doba:skladem
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:760 Kč
Cena s 21% DPH:920 Kč
 


odeslat dotaz na produkt

Přípravek F2 byl speciálně vyvinut pro čištění textilních i gumových hasičských zásahových hadic v ultrazvukové lázni nebo nástřikem pěny na rozvolněnou stočenou hadici, anebo namáčením v čisticím roztoku přípravku s následným oplachem tlakovou, anebo proudící vodou. Přípravek může být použit i k mokrému čištění jiného vodě odolného materiálu.

Přípravek nepoškozuje textilní konstrukci hadice ani hliníkové spoje – nezpůsobuje tzv. bílou korozi, ošetřuje současně vázací prvky a těsnění a má velmi silnou čistící a dekontaminační schopnost v odstraňování hrubých nečistot, škodlivých látek, vč. zplodin hoření. Působení ve formě pěny je extrémně krátké a nespornou výhodou tohoto způsobu použití je dramatické snížení spotřeby vody potřebné pro dokonalou dekontaminaci hadic po požáru.

Přípravek se připravoval relativně dlouho a byl kompletně vyvíjen s pracovištěm hadicového oddělení HZS Praha. V té době se hadice pouze dlouhodobě odmáčely a poté tlakovou vodou mechanicky odčišťovaly, což vedlo k tomu, že z hadic byla odstraněna pouze hrubá špína, ale v úpletu se i nadále vyskytovalo poměrně velké množství špíny. Přípravek F2 má za úkol tzv. nadzvednout špínu, včetně všech nebezpečných látek zplodin hoření z úpletu a pomocí proudu vody tyto látky dokonale smýt. Přípravek je zatím jediný svého druhu a je dlouhodobě využíván v HZS ČR. (Zdroj: KTH CHEM)

Aplikace přípravku:

a. V ultrazvukové vaně se do roztoku přípravku F2 o koncentraci 5 - 200 ml/l a teplotě 30 - 50 °C zcela potopí stočené hadice a vana se zapne na dobu cca 10-15 min. U silně znečištěných hadic je vhodné cyklus čištění zopakovat. Po té se hadice vyjmou z lázně a opláchnou se tlakovou vodou, anebo se protáhnou pračkou hadic s proudící čistou vodou. 

b. Na stočené hadice se pomocí vyvíječe pěny nanese přípravek F2 o koncentraci 5 - 200 ml/l, aby byly pěnou smočeny všechny části hadice. Po cca 30 min. působení se hadice opláchnou tlakovou vodou, anebo se protáhnou pračkou hadic s proudící čistou vodou. 

c. Hadice se zcela potopí do mycí lázně o teplotě 30-50 °C o koncentraci přípravku cca 2 ml/l na několik hodin a po té se z lázně vyjmou a opláchnou se tlakovou vodou, anebo se protáhnou pračkou hadic s proudící čistou vodou. 

Objem: 10 l

Často se nás ptáte, jestli může dojít ke zničení hadic „vapkou“. Vapka neodděluje gumový vnitřek od velmi hustě tkaného PAD oplet (problém je jinde). Při natahování proudů se často stává, že je hadice „zalomena“ a gumová část v místě zlomu zeslabena. Postupující proud vody narazí na zlom a rázová tlaková síla vody prorazí zeslabenou část gumy, pronikne mezi gumu a oplet a gumu od opletu velkou mechanickou silou odlepí. Poškozená část hadice se objeví při tlakové zkoušce. Zlomům hadic při natahování proudů při nutné rychlosti u zásahu se reálně nelze zcela vyhnout. Hadice je spotřební materiál s omezeným opakovaným použitím. (Zdroj: KTH CHEM)

Hasiči města Dobřany - čištění hadic F2Hasiči města Dobřany - čištění hadic F2
hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2
hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2
hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2
hadice od oleje PŘED a PO vyčištění přípravkem F2hadice od oleje PŘED a PO vyčištění přípravkem F2
hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2
hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2hadice PŘED a PO vyčištění přípravkem F2
F2 profi mytí hadicF2 profi mytí hadic
hadice po vyčištění přípravkem F2hadice po vyčištění přípravkem F2
SouborTypVelikost 
navod-udrzba-hadic.pdfPDF File414 kBstáhnout 





Související zboží

795 Kč s DPH
657 Kč bez DPH
objem:
370 Kč s DPH
306 Kč bez DPH
objem:
120 Kč s DPH
99 Kč bez DPH
390 Kč s DPH
322 Kč bez DPH
objem:
990 Kč s DPH
818 Kč bez DPH
370 Kč s DPH
306 Kč bez DPH
objem:
490 Kč s DPH
405 Kč bez DPH
290 Kč s DPH
240 Kč bez DPH
objem:
120 Kč s DPH
99 Kč bez DPH
450 Kč s DPH
372 Kč bez DPH
1 008 Kč s DPH
833 Kč bez DPH
1 008 Kč s DPH
833 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz