porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

ZLIN GII - zásahová obuv z hovězí kůže s hydrofobní úpravou

ZLIN GII - zásahová obuv z hovezí kuže s hydrofobní úpravou
Kód zboží:130 020 050 41
 
Dodací doba:skladem
Záruční doba:24 měsíců
 
Cena bez DPH:6 201 Kč
Cena s 21% DPH:7 503 Kč
Uvedená cena je platná pro vybranou variantu níže.
 
velikost:
informace k variantám / velikosti


odeslat dotaz na produkt
Holík

Zásahová obuv ZLIN GII

  • nový design nejprodávanějšího modelu zásahové obuvi výrobce Holík
  • nová TPU ochrana špice s designovým prvkem v podobě loga, chránící proti mechanickému poškození
  • TPU ochrana špičky a paty jsou s barevnými elementy pro vyšší viditelnost obuv
  • nová kompozitní kaple
  • nový tvar boty pro lepší flexibilitu a pohodlné nošení – anatomické a lépe sedí
  • nový reflexní pásek
  • anatomický límec
  • přepracovaní vnitřního polstrování bočního zipu

Podešev:

  • pryžová podešev EXPLORER svým tvarem a konstrukcí zajišťuje bezkompromisní stabilitu
  • samočistící design podešve zaručuje přilnavost za každých podmínek
  • zóny se speciálními profily
  • antistatická, neklouzavá, odolná vůči olejům, kyselinám a pohonným hmotám
  • odolnost proti teplu 250 °C
  • shock absorber pro tlumení nárazů

Protipropichová napínací stélka:

  • speciální vícevrstvá kompozitní textilie

Vyjímatelná stélka:

  • anatomická
  • antistatická

Podšívka:

  • 4 vrstvá s PU membránou
  • dostupná i v PTFE

Jaká je obuv?

ergonomická

Ergonomická
Svým tvarem obuv podporuje přirozený pohyb chodidla.

flexibilní

Flexibilní
Přirozený pohyb nohy je díky tuhosti celé konstrukce zajištěn odvalem.

prostorná

Prostorná
Vnitřní prostor v botě je komfortní a dostatečně velký pro všechny prsty a klouby.

prodyšná

Prodyšná
Struktura stélky a pumpový efekt při chůzi napomáhá k odvětrání vlhkosti.

Holík představuje svou zásahovou obuv generace GII, je postavena na zcela novém kopytě

Firma Holík International sídlící ve Štípě u Zlína, která v letošním roce slaví 30 let od svého založení, je známá po celém světě nejen vývojem a výrobou hasičských rukavic, ale taky hasičskou obuví.

 

Zde vyvíjí a vyrábí nejen hasičské, technické, rescue rukavice, ale také hasičskou zásahovou obuv. Konkrétně si představíme obuv generaci GII. Jakými specifickými vlastnostmi tato řada vyniká? A jaké novinky pro vás připravujeme?

Blíže nám je představí ředitel vývoje obuvi Tibor Hrušecký.

Tibore, proč by si měl hasič zakoupit boty od Holíka?

Hasiči naši firmu dobře znají díky našim kvalitním rukavicím, které se mimo jiné prodávají po celém světě. U obuvi nejsme s kvalitou pozadu. Obuv vyrábíme u nás, ve Zlíně, a tak máme přehled nad celým procesem (od vývoje po výrobu) a tedy i kvalita obuvi je díky tomuto nadstandardní.

Zároveň je pro nás důležité, aby se hasiči v obuvi cítili co nejlépe, a to v jakékoli situaci. Důrazně dbáme na celkový tvar a flexibilitu obuvi. To proto, aby hasiče při zásahu nijak neomezovala a podporovala přirozenou funkčnost nohy (flexibilní zóny – tedy zóny ohybu).

Díky tomu naše obuv dosahuje vysokého komfortu i při jejím delším nošení. Taktéž je v rámci vývoje snaha co nejvíce snížit celkovou váhu, a tudíž pracujeme i s moderními a lehkými materiály. Tyto inovativní modely se objeví na trhu do konce tohoto roku.

Z čeho je obuv vyrobená, jaké materiály používáte?

Vzhledem k nárokům na obuv pro hasiče a náročným certifikačním zkouškám využíváme primárně vysoce odolné a silné hovězinové usně, ale jak jsem zmínil v předchozí otázce, doba jde kupředu a v tuto chvíli pracujeme i s velmi odolnými textilními materiály, které dosahují obdobných fyzikálních i mechanických vlastností, avšak s tím rozdílem, že úspora na váze a zvýšení prodyšnosti obuvi je v řádu desítek procent.

Proč se nebát kůže, nebo použitého materiálu?

Kůže neboli správně obuvnicky useň, je již léty prověřený materiál, který je odolný více než vhodný pro zásahovou obuv. Nicméně, každý model, než je uveden na trh, musí projít náročnými certifikačními zkouškami, po jejich splnění je vystaven certifikát na konkrétní model.

Pokud by materiály nebyly kvalitní, neprošli by testováním, a tudíž bychom takovou obuv nemohli nabízet.

Jakými prvky obuv vyniká?

Již jsem zmínil naše zaměření na hasiče a jejich spokojenost. Snažíme se s nimi naši obuv vyvíjet, testovat a zpětnou vazbu promítáme do vývoje a výroby. Prvky, které naši obuv definují a kterými obuv vyniká je její konstrukční řešení. Vnitřní prostor a komfort, flexibilní a ohybové zóny a celkovou podporu fyziologie nohy.

Naše kopyto, které vlastně definuje vnitřní prostor obuvi vzniklo díky dlouhodobému měření nohou hasičů v různých koutech Evropy. Tyto data nám pak pomohly navrhnout obuvnické kopyto tak, aby podporovalo výše zmíněné požadavky a potřeby.

Jaké jsou specifikace řady generace GII?

Řada GII je právě postavena na novém kopytě. Její nesporné výhody jsou právě v provedení vnitřního prostoru a schopnosti kopírovat pohyby nohy (ohyby ve špici, v nártu, přirozenou podporu chůze apod.).

Možná se to zdá jako základ pro každou obuv, ale u těžké zásahové obuvi pro hasiče není jednoduché tyto podmínky splnit (díky silným a odolným materiálům), a tak ne každá obuv pro hasiče je v tomto komfortní. Zakládáme si na dlouhé životnosti a zákaznickém servisu. A díky tomu, že obuv vyrábíme v ČR jsou naše možnosti o to vyšší.

Nemusíme čekat na dopravu ze zahraničí a taktéž jsme schopni splnit případné individuální nestandardní požadavky (velikosti obuvi, tvary, úpravy ortopedických stélek, aby funkčně splňovali certifikační požadavky apod.)

V kolekci jsou 4 různé typy zásahové obuvi. V čem se liší? Jsou určené k různým zásahům? Nebo je to spíše na pocitu hasiče, kterým typům bot, ať už se zipem, nebo bez, dává přednost?

Je to různé. Převážně je to ovlivněno požadavky zákazníků či legislativou konkrétní země, kde je naše obuv nabízena. Taktéž v tom ale hrají roli typy zásahů. Není však nijak definováno, že pro ten a onen typ zásahu je nutné mít zip v přední části či na boku nebo musí být plná. To je už na jednotlivých uživatelích, případně jednotkách, co preferují.

Hlavním odlišovacím parametrem obuvi je její výška a umístění zipů, případně může jít o plnou obuv (tzv. „půllitr“). Nicméně veškerá obuv musí podléhat stejným certifikačním zkouškám a veškerá obuv bez ohledu na její odlišnosti musí být řešena jako zásahová a splňovat legislativní požadavky.

Zvláštní kategorií je však obuv určená konkrétně pro lesní požáry, nebo rescue operace. Zde taktéž musí plnit legislativní požadavky, ale ty se od zásahové obuvi trochu liší (u lesních požárů není nutná protipropichová planžeta, u rescue obuvi je zase požadavek na odolnost proti bakteriím a virům).

Tibore, v čem je přístup firmy Holík ve vývoji, či výrobě obuvi jiný?

Pro mě osobně je důležitý přístup k celému vývoji obuvi což dáváme najevo i hasičům. V naší firmě máme dveře otevřené a hasiči k nám jezdí na exkurze (samozřejmě mimo našich návštěv). Bavíme se spolu o jejich potřebách, tipech na vylepšení apod.

Probíráme nové ideje a bereme si zpětnou vazbu k srdci. Uvědomujeme si náročnost jejich povolání a chceme, aby naše obuv splňovala jejich potřeby a zároveň dosahovala maximálního komfortu.

V následujících měsících chystáme další novinky. Nastínit mohu například následující: Jeden z nových produktů nebude obuv, ale má zásadní vliv na celkový komfort uživatele. Dále pro laiky i hasiče připravujeme edukativní blog, kde se budeme zaobírat otázkami týkající se obuvi i rukavic a to velmi komplexně.

 

Převzato www.pozary.cz

Zlin GIIZlin GII
špicešpice
vyzouvánívyzouvání
zapínánízapínání
Zlin GIIZlin GII
Zlin GIIZlin GII
Zlin GIIZlin GII
Zlin GIIZlin GII
podrážkapodrážka


SouborTypVelikost 
produktovy-list-zlin-gii.pdfPDF File701 kBstáhnout 





Související zboží

99 Kč s DPH
82 Kč bez DPH
velikost:
87 Kč s DPH
72 Kč bez DPH
velikost:
91 Kč s DPH
75 Kč bez DPH
velikost:
218 Kč s DPH
180 Kč bez DPH
velikost:
162 Kč s DPH
134 Kč bez DPH
velikost:
390 Kč s DPH
322 Kč bez DPH
objem:
290 Kč s DPH
240 Kč bez DPH
objem:
151 Kč s DPH
125 Kč bez DPH
327 Kč s DPH
270 Kč bez DPH
254 Kč s DPH
210 Kč bez DPH
305 Kč s DPH
252 Kč bez DPH
259 Kč s DPH
214 Kč bez DPH
182 Kč s DPH
150 Kč bez DPH
webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz